MENI

Nemanja Milovanović startuje na Avali

Crnogorci u polovičnom sastavu „idu“ na Malačku

5. 06. 2013. Comments (0) Views: 549 Autosport, Brdske trke

SAS drugog vikenda juna otvara brdsku sezonu na Avali

Predstojećeg vikenda počinje i sezona Otvorenog šampionata Srbije na brdskim stazama, u organizaciji Srpskog automobilskog saveza i AMSS. Premijerna trka vozi se 8 i 9. juna na Avali, na stazi dužine 3.910 metara. Subota 8. jun, rezervisana je za verifikaciju i tehnički prijem, a od 13:00 časova na programu su kvalifikacioni treninzi.

dika1U nedelju, 9. juna, u 10:30 časova zakazano je svečano otvaranje trke, a start prve vožnje sledi u 11:30 sati. Druga vožnja, predviđena je 30 minuta posle završetka prve vožnje.
Prema najavama iz Srpskog automobilskog saveza, radovi na pripremi staze su u punom jeku. Oštećeni delovi zaštitne ograde biće popravljeni i dodatno obezbeđeni „zidom“ od starih guma, kako bi bezbednost takmičara bila na odgovarajućem nivou.

Što se takmičara tiče, organizatori očekuju oko 35 vozača na stazi. najbronija će biti konkurencija u kategoriji jedan, klasi „mali N“, gde je za sada prijavljeno 12 vozača. U klasi do 1.400 kubika očekuje se žestok okršaj dokazanih šampiona, Srđana Bude Višnjića i Dragana Zlatkovića. Vrlo brojne su i klase zapremine do 2.000 kubika, u grupama N i SP, a listu favorita predvode Žarko Terzić, braća Mirko i Nemanja Milovanović, relisti Vladimir Zečević i Živko Gajić, kao i mlađani Nikola Miljković, koji sa hondom sivik beleži ove sezone odlične rezultate u šampionatu CEZ na brdskim stazama.

Zbog održavanja trke, tokom vikenda doći će i do promene u režimu gradskog saobraćaja, pošto će put od podnožja do vrha Avale biti zatvoren u subotu i nedelju od 10:00 do 16:00 časova.

Komentari su zatvoreni.