MENI
Milan Nikolić, Dejan Stojić i Staniša Lazarac

Spektakularan prijem za šampione: Dodeljena priznanja i nagrade najboljima...

Kemenovo plakat 2020

Reli terenskih vozila „TATA 2020“ Kamenovo krajem marta

10. 02. 2020. Comments (0) Views: 3831 Autosport, Offroad

Golubačka džipijada pomera granice relija terenskih vozila

Džip klub Golubac druge nedelje februara organizovao je šesto po redu takmičenje terenskih vozila u brdima iznad Dunava i na pravi način pokazao kako se ozbiljno pristupa realizaciji takmičenja. Bez preterivanja može se reći da je ekipa oko Dragiše Adamovića predsednika kluba pomerila granice kako kada je u pitanju organizacija, tako i kada je u pitanju broj takmičara.

Organizacija relija terenskih vozila iziskuje ozbiljne i dugotrajne pripreme, a za istu su potrebni vreme, novac, ljudstvo i mašine. Džip klub Golubac u šestoj sezoni organizovanja takmičenja pokazao je da ima svetlu budućnost. U prilog tvrdnji govore komentari samih učesnika.

VI Golubačka džipijada Dragiša Adamović drži brifing uoči starta

VI Golubačka džipijada Dragiša Adamović drži brifing uoči starta

Jovan Mrdak borac bez mane i straha, uvek raspoložen za dokazivanje i nadmetanje u terenu, nije krio reći hvale posle subotnje celodnevne avanture.

– Veliko HVALA džip klubu Golubac na odličnoj stazi i organizaciji. Upravo oni i njihov pristup su u ovim malo turbulentnim trenutcima za OFF ROAD dali vetar u leđa i novu snagu svima nama. Čestitke svim takmičarima kako onima na pobedničkom postolju tako i ostalima koji su zajedno pomažući jedni drugima završili i prošli stazu, tako da niko nije ostao, pa čak i oni koji su neoprezno ušli u soft bez vitla. Drugarstvo i prijateljstvo je pobedilo u Golubcu, baš ono što nas spaja i vraća veru u ljude i budi najplemenitije osobine u nama. Posebno bih napomenuo vitešku borbu za prvo mesto u SOFT 3 kategoriji. Dragan Tošić kome se ukazala prilika da iskoristi neopreznost našeg šampiona Vladimira Vujoševića koji je potcenio golubački sneg i ostao zaglavljen u smetu, stao je i pritekao mu u pomoć. Prilikom izvlačenja pukao mu je zglob i trka bi bila za njega završena, ali onda Vujošević dokazuje da želja za pobedom nije jača od drugarstva kači ga i vuče do cilja. Svi znamo koji se takmičimo koliko je veliki gest i jednog i drugog – rekao je u jednom dahu prvi čovek Advenčrs kluba, kojem se smeši blistava budućnost.

VI Golubačka džipijada 15 Jovan Mrdak i Emir Zećirović

VI Golubačka džipijada 15 Jovan Mrdak i Emir Zećirović

Pored rečitosti i neodoljivog šarma i Mrdak je bio na visni zadatka kada je drugu u nevolji bilo potrebno „pružiti ruku“.

VI Golubačka džipijada Zoran Bata Dimitrijević

VI Golubačka džipijada Zoran Bata Dimitrijević

– Na 60. kilometru na Skakecu je pukao kaiš. Pristiže Jovan Mrdak i bez razmišljanja za svoj plasman kači nas i ostatak staze nas je vukao, što je još jedan primer drugarstva. Hvala Jovo, iako sam ga posle prao tri sata od „maltera“ – rekao je Zoran Bata Dimitrijević jedan od velikog broja predstavnika kluba 4X4 Extreme .

Vredne pomena su dve posade koje su startovale jer su pre svega iskreni poklonici terenske vožnje, shodno tome su ostale do kraja kako bi pomogle svima da se se izvuku iz blata i snega u bukovoj šumi na nekoliko kilometara pre cilja. Nenad Atanasković i Misim Ajetović pored dobre volje i vedrog duha imali su obilje „antifriza“, kako bi se preteklo tokom tri i po sata koliko je trajalo izvlačenje, odnosno Radivoje Perović i Emir Zećirović koji su ustapali gurtnu, razvlačili sajlu i bespoštedno pomagali svima u blatu bodreći sebe i druge.

VI Golubačka džipijada Emir Zećirović i Radivoje Perović

VI Golubačka džipijada Emir Zećirović i Radivoje Perović

Svečana dodela nagrada sa neizbežnom većerom i muzikom bili su tačka na više nego uspešnu 6. Golubačku džipijadu.

 • VI Golubačka džipijada 2
 • VI Golubačka džipijada 1
 • VI Golubačka džipijada 3
 • VI Golubačka džipijada 5
 • VI Golubačka džipijada 7
 • VI Golubačka džipijada 8
 • VI Golubačka džipijada 10
 • VI Golubačka džipijada 11
 • VI Golubačka džipijada 12
 • VI Golubačka džipijada 13
 • VI Golubačka džipijada 14
 • VI Golubačka džipijada

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *