MENI
Subaru Forester e-BOXER

Novi Subaru Forester e-Boxer stigao na tržište Srbije

Wovenn city Toyotino viđenje budućnosti

17. 01. 2020. Comments (0) Views: 1154 Industrija, Toyota

Toyota lansira novi B-SUV

Još jedan model u gami za evropsko tržište, razvijen na potpuno novoj GA-B arhitekturi

• Novi prepoznatljivi SUV B segmenta tržišta kompaktnog, dinamičnog dizajna i jedinstvenog karaktera proizvodiće se u Francuskoj
• Baziran je na prilagodljivoj platformi Toyota New Global Architecture GA-B, koju deli s potpuno novom generacijom modela Yaris

Toyota Motor Europe (TME) planira uvođenje potpuno novog modela u svoju ponudu za evropsko tržište, manjeg SUV-a razvijenog na novoj platformi GA-B. Ime novog kompaktnog SUV-a, planirane količine, kao i početak prodaje biće objavljeni naknadno. Za sada je otkriven samo stilizovani obris budućeg automobila.
Zahvaljujući velikoj prilagodljivosti, nova platforma GA-B može da bude temelj za vozila različite širine, dužine, međuosovinskog razmaka, kao i visine.

„Ovaj model će se pridružiti uspehu Yarisa u Evropi i očekujemo da će oni zajedno činiti oko 30 odsto Toyotine prodaje u Evropi do 2025“ – rekao je Matt Harrison, izvršni podpredsednik TME-a: „Nećete morati dugo da čekate kako bi videli konačan izgled, a tada ćete se uveriti da to nije samo Yaris s drugačijom karoserijom i povišenim sistemom oslanjanja, nego potpuno novi B-SUV model kompaktnog i dinamičnog izgleda i jedinstvenog karaktera”.

Novitet će se proizvoditi u fabrici Toyota Motor Manufacturing France (TMMF) u Onnaingu, blizu Valenciennesa u Francuskoj, usporedo s Toyotom Yaris.

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *