MENI

Najneizvesnije za šampionsku titulu kod najmlađih jahača

Bačka Topola finale za anale

Brćko B. Topola subota 12. X 2109

12. 10. 2019. Comments (0) Views: 284 Motociklizam, Motokros

Ispipavanje terena i konkurencije

Ako je suditi na osnovu nezvaničnih treninga odrađenih u subotu u Bačkoj Topoli uoči finalnog takmičenja u moto kros disciplini MS Srbije, dobar broj takmičara se bavio ispipavanjem terena, ali i konkurencije.

Što se tiče terena može se reći da su se svi bavili proučavanjem novog dela staze, koji je promenjen u odnosu na prošlu godinu, prevashodno zbog bezbednosti takmičara. U pitanju je manji deo, tako da nije imalo šta puno da se uči, ali za svaki slučaj bilo je potrebno savladati isti.

Kada je u pitanju odmeravanje i ispipavanje pulsa među konkurentima za šampionske titule, to je već posebna priča. Pojedini su se već tokom subotnjeg dana objasnili da nema potrebe da se napinje, kraj je sezone, nikome nisu potrebni padovi i ostale neželjene stvari. Drugi pak, mudro ćute, osluškuju i uveliko pripremaju taktiku, što je sasvim legitimno, dok trećima, četvrtima i svima ostalima kako se približava start nedeljne prve trke tako raste tenzija i napetost.

Najvažnije od svega je da sve protekne u najboljem redu, da se svi kućama vrate živi i zdravi, a ko će se postati šampion ostaje da se vidi. Važno je da šampionima svi iskreno i srdačno čestitaju, jer tako nalaže red, i ujedno da se dodatno motivišu da već naredne godine oni budi ti kojima će čestitati.

Start prve trke zakazan je za 12 časova, druge u 14, a svečano proglašenje u 17.30 sati.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *