MENI

U Bačku Topolu po titule i moguća iznenađenja

Brćko B. Topola subota 12. X 2109

Ispipavanje terena i konkurencije

11. 10. 2019. Comments (0) Views: 265 Motociklizam, Motokros

Najneizvesnije za šampionsku titulu kod najmlađih jahača

Finale Otvorenog i nacionalnog šampionat Srbije u moto kros disciplini na repertoaru je u vikendu pred nama na periferiji Bačke Topole. Deveto takmičenje sezone iznedriće nove šampione po klasama MS Srbije, što je svakako razlog više da ljubitelji discipline koju krase skokovi, prašina i blato dođu u što većem broju. Najneizvesnija situacija na osnovu bodovnog plasmana posle osam takmičenja je u klasi MX 65 gde voze najmlađi.

Trenutno vodeći u MX 65za nacionalni šampionat je Aleksa Milosavljević koji je do ovog vikenda osvojio 353 poena, tačnije pet više od drugoplasiranog Danila Crnjanskog koji je „sakupio“ 348 bodova. Interesantno je naglasiti da Milosavljević uporedo vozi i u klasi MX 85, što mu na određeni način odvlači pažnju, verovatno i više godi da se takmiči u jačoj klasi i sa starijom ekipom, u odnosu na MX 65, no to je stvar odluke na relaciji takmičar i klub, a pre svega otac finansijer.

U isto vreme Crnjanski junior vredno trenira i beleži odlične plasmane na takmičenjima, a u prilog tvrdnji govore i brojke, odnosno osvojeni bodovi. Prostim uvidom na tabelarni prikaz jasno se da uočiti da Danilo ako nije na najvišem stepeniku pobedničkog podijuma, onda je tik do pobednika. Od 16 plasmana ima šest maskimalnih bodova, devet za drugo mesto i bez plasmana je na drugoj trci u Brusu. Milosavljević ima deset maksimalnih upisa, pet za drugo mesto, jedan za treće i bez plasmana takođe u Brusu. Kad je u pitanju Otvoreni šampionat momci imaju po 313 poena.

MK Virovo V. Jablanović i N. Petrović MX 2

MK Virovo V. Jablanović i N. Petrović MX 2

Ako ne računamo, a svakako je potrebno računati i ostale klase rasplet u MX 65 više je nego dovoljan razlog da ljubitelji moto krosa u velikom broju dođu u Bačku Topolu.

Vuk Drmanac je obezbedio titulu šampiona u MX 85, koji poput klupskog kolege Milosavljevića uveliko vozi u MX 2 klasi, gde ima nameru da naredne sezone ozbiljno učini neizvesniju borbu za titulu šampiona. Kad smo kod MX 2 klase Nenad Petrović sa 366 poena, 47 više od Vukašina Jablanovića, praktično je obezedio titulu. Isto važi i za Strahinju Kalamkovića u MS 2 junior kategoriji.

MK Virovo Start klase MX 1

MK Virovo Start klase MX 1

Marko Kostić sin čuvenog desetostrukog osvajača titula Vladimira Kostića, takođe je na korak do titule. Teoretske šanse ima Miloš Đorđević, ali i to je razlog više da publika dođe u B. Topolu. MX 3 je bezeceovao Vlade Rajević, MX B Mark Češko, a MX S Branko Radanov, odnosno ATV Zdravko Crnjanski.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *