MENI
Brćko B. Topola subota 12. X 2109

Ispipavanje terena i konkurencije

Nikola Tošić, Luka Malbaša, Aleksa Lazarac i Nikola Miljković

Sajam sporta osmo izdanje od petka do nedelje u...

13. 10. 2019. Comments (0) Views: 511 Motociklizam, Motokros

Bačka Topola finale za anale

Kada su gotovo svi poznavaoci i ljubitelji moto kros discipline pomislili da će finalno takmičenje Otvorenog i nacionalnog šampionata Srbije u moto krosu u Bačkoj Topoli proteći bez iznenađenja, neizvesnosti, obrta i triler završnice grdno su se prevarili. Neizvesnot je vlada kod najmlađih u MX 65 klasi i u načelu kod najjačih u MX 1 klasi. Finale će svakako ući u anale, što samo potvrđuje staro dobro pravilo da ništa nije gotovo, pre nego što sudija crno belo zastavom označi kraj trke na stazi.

Start klase MX 65 Bačka Topola finalna trka

Start klase MX 65 Bačka Topola finalna trka

Pre finalne trke Aleksa Milosavljević imao je pet poena prednosti u odnosu na Danila Crnjanskog u klasi MX 65. Aleksa prvu trku završava na prvom mestu, a Danilo na drugom. U drugoj trci Danilo završava kao prvi, Aleksa kroz cilj prolazi kao četvrti, i za samo jedan bod osvaja titulu u pomenutoj klasi. U isto vreme Milosavljević je osvojio maksimalan broj bodova u klasi MX 85.

Marko Kostić Bačka Topola finale

Marko Kostić Bačka Topola finale

Kod najjačih u MX 1 klasi ništa manje uzbuđenja i neizvesnoti od prvog kruga prve trke, kada je do tada vodeći Marko Kostić pao i priredio triler završnicu. Kostić junior je uspeo da se vrati u sedlo i trku završi na petom mestu, dok je prvi kroz cilj prošao Miloš Đorđević. U drugoj trci Đorđević je ponovio uspeh, a Kostić da se domogne drugog mesta što je rezultiralo podelom, može se reći na ravne časti. Đorđević je šampion Srbije u Otvorenom, a Kostić u nacionalnom šampionatu.

Vlade Rajević Bačka Topola finalna trka

Vlade Rajević Bačka Topola finalna trka

Trke ostalih klasa su svakako bili zanimljive, ali nisu imale prefiks neizvesne, jer se sve znalo i pre finala kada su šampionske titule u pitanju. MX 85 Vuk Drmanac, MX 2 Nenad Petrović, MX 2 junior Strahinja Kalamković, MX 3 Vlade Rajević, MX B Mark Češko i MX S Branko Radanov.

Rezultati po klasama

Motokros kup Srbije MX ATV

Motokros kup Srbije MX3-1

Motokros kup Srbije MXB-1

Motokros kup Srbije MXS-1

Motokros sampionat Srbije MX1-2

Motokros sampionat Srbije MX2 Junior-1

Motokros sampionat Srbije MX2-1

Open motokros Srbija 2019 MX65-1

Open motokros Srbija 2019 MX85

Tagovi: , , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *