MENI

E-Klasa plug-in hibrid

Dacia piknik 2

Dobar provod na Dacia pikniku

Tesla-se-nada-otvaranju-prodavnica-u-Hrvatskoj-i-Srbiji-početkom-2020.

26. 09. 2019. Comments (0) Views: 217 Industrija

Tesla se nada otvaranju salona u Hrvatskoj i Srbiji početkom naredne godine

Tesla, Inc., čuveni američki proizvođač električnih automobila, „nada se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većini zemalja istočne Evrope početkom sledeće godine“, napisao je prvi čovek kompanije, Elon Musk, u Twitter prepisci, a prenosi balkangreenenergynews.com

„I sam Nikola Tesla bi bio ponosan što će automobili sa njegovim imenom konačno biti prisutni u zemljama njegovog porekla“, kaže Elon Musk u Twitter prepisci.

Iako Musk nije napisao tačno o čemu se radi, pretpostavlja se da je mislio na otvaranje Tesla prodavnica u navedenim zemljama. U tim prodavnicama se ne mogu kupiti Tesla automobili, već one služe za dobijanje informacija, kao i popularizaciju brenda i električnih automobila kao takvih.

Kompanija Tesla na svom sajtu navodi da su u Hrvatskoj već postavljeni Tesla superpunjači, čiju instalaciju kompanija „uskoro“ očekuje i u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Severnoj Makedoniji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj.
Neravnomeran razvoj infrastrukture za e-vozila u jugoistočnoj Evropi

Srbija se ne može pohvaliti velikim brojem električnih vozil i razvijenom infrastrukturom za punjenje e-vozila.

Trenutno je u Srbiji postavljeno oko 30 punjača električnih vozila, od kojih je pet brzih na autoputu, na kojima se istovremeno mogu puniti najviše tri električna vozila.

Srbija ima tek 148 registrovanih električnih vozila, od kojih su više od polovine automobili, dok su ostalo autobusi, trolejbusi i motocikli.

Slična je situacija i u drugim zemljama jugoistočne Evrope koje nisu članice Evropske unije.

Članice EU Hrvatska, Rumunija i Bugarska, kao i Slovenija, imaju mnogo razvijenije mreže punjača električnih vozila nego države u regionu koje nisu deo Evropske unije.

Preuzeto: balkangreenenergynews.com

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *