MENI

Sedam disciplina i 42 nadmetanja

Luka Macura CEZ i SSC Jesolo mart 2024

Luka Macura nova snaga u mikro konkurenciji

19. 03. 2024. Comments (0) Views: 334 Karting

Petri Milosavljević dupla pobeda na startu sezone

Minulog vikenda na stazi Pista Azura u Jesolu (Italija) startovala je sezona Centralnoevropske zone (CEZ) i Sportstil kup (SSC) u kartingu. Boje Srbije u mini rotaks kategoriji više nego ubedljivo branila je Petra Milosavljević, a u prilog tvrdnji govore dva prva mesta u CEZ i SSC konkurenciji.

– Veliku zahvalnost dugujemo našem sportskom gradu Jagodini i lokalnoj samoupravi, Jagodinskom sportskom savezu JASA, našem novom vrhunskom YRP racing timu na čelu sa Dorijanom i Vedranom, Karting Savezu Srbije (SSKS), Karting sportskom klubu „Jagodina“, FANATIK karting timu i naravno svima koji nas prate i podržavaju – rekao je Saša Milosavljević. U izuzetno teškoj i brojnoj konkurenciji evropskih dosta iskusnih vozača, Petra je nakon nekoliko dana intezivnih treninga na teškoj i zahtevnoj stazi u subotu osvojila pol poziciju. U nedelju sa slabijim performansama motora i manjom maksimalnom brzinom u prvoj trci osvaja drugo mesto, u drugoj trci četvrto da bi u trećoj finalnoj trci nakon dodatnog podešavanja CROC promotion kartinga teškom borbom došla do prvog mesta i ukupne pobede u generalnom plasmanu oba šampionata – rekao je Milosavljević senior.

Petra Milosavljević Jesolo CEZ i SSC mart 2024

Petra Milosavljević Jesolo CEZ i SSC mart 2024


Sledeća trka i ozbiljno takmičenje očekuje Petru i ostali deo ekipe na karting trci Otvorenog prvenstva karting saveza Srbije (SSKS) koje je na programu 14. aprila 2024. godine na karting stazi u Jagodini.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *