MENI

Reno klio Živka Gajić je čist

U Brnu potvrda uspešne sezone

18. 09. 2013. Comments (0) Views: 714 Autosport, Brdske trke, FIA CEZ

Aćimiću Buzet u potpunosti odgovara

Jovan Aćimić mladi automobilista iz Podgorice u prototipu Osela PA 20, član AMSK Blažo Smiljanić iz Kotora minulog vikenda u susednoj Hrvatskoj imao je premijerni nastup na brdskoj trci koja je bodovana za šampionat Evrope. Konfiguracije čuvenog Buzeta u potpunosti je odgovarala mladiću željnom dobrih plasmana, tako da je drugo mesto u klasi i peto u generalnom uspeh vredan hvala, naročito ako se uzmu u obzir činjenice, da je trkačka sprava iz 2002. godine, da prvi put vozi na pomenutoj stazi i da je konkurencija bila vrhunska.

AcimicBuzet

– Ove sezone vozim Centralnoevropske zone u kojem sam na vodećoj poziciji u svojoj klasi, ali minulog vikenda nisam želo da propustim priliku da prvi put odmerim snage na trci za šampionat Evrope. Što se tiče Buzeta organizacija je bila odlična, publika očaravajuća, konfiguracija staze izvanredna, u potpunosti je odgovarala mom stilu vožnje tako da sam napravio dobar rezultat u veoma jakoj konkurenciji. Automobil koji vozim model je iz 2002. godine i ima 386 konjskih snaga, dok ostali automobili imaju od 480 do 500 „konja”, tako da imajući u vidu ove parametre u potpunosti sam zadovoljan rezultatom – rekao je Aćimić.

Takmičenje na Buzetu bodovano je i za Otvoreni šampionat Hrvatske na brdskim stazama, gde je Aćimić veći obezbedio titulu u klasi CN – E2/ SC 3000, a za mesec dana u Italiji sledi još jedna titula, ali u Centralnoevropskoj zoni.

– Titulu u klasi Otvorenog šampionat Hrvatske osvojio sam praktično na Buzetu i neću morati više da vozim jer imam dovoljnu bodovnu prednost. Titulu u Centralnoevropskoj zoni overiću za mesec dana na stazi Cividale u Italiji i to će biti finalno takmičenje na brdskim stazama za mene i tim koji me je maksimalno pratio tokom čitave sezone – dodao je Aćimić.

Komentari su zatvoreni.