MENI
OTVARANJE SEZONE HONDA MOTOCIKALA Željko Staničić i Aleksandra Nikolić

Novi Fireblade uručen Željku Staničiću

POTENCIJALNI TROSTRUKI UZASTOPNI ŠAMPION Željko Staničić

Željko Staničić na korak do Zlatne kacige

KROSERI IMAJU ČAST DA STARTUJU SEZONU Detalj sa starta klase MX2 na finalnoj trci u Horgošu prošle godine

13. 03. 2012. Comments (0) Views: 925 Motociklizam, Motokros

Leskovac za start sezone moto sporta u Srbiji

Do starta sezone sporta brzina na dva točka ostalo je tačno mesec dana. Moto savez Srbije tim povodom obelodanio je takmičarski kalendar za aktuelnu sezonu u sve tri discipline, sa više od 20 takmičenja tokom šest meseci koliko će trajati sezona.

 KROSERI IMAJU ČAST DA STARTUJU SEZONU Detalj sa starta klase MX2 na finalnoj trci u Horgošu prošle godine Sve startuje 14. aprila trkom za šampionat Srbije u moto kros disciplini u Leskovcu, a zavesa na sezonu „pada” 14. oktobra, takođe moto kros manifestacijom u Brusu. Ambiciozan kalendar discipline koju krase skokovi, broji tačno 10 trka, od kojih se jedna 15. juna u Globarima boduje za Istočnoevropski šampionat.

U međuvremenu preostale dve discipline, dve nedelje kasnije 29. aprila na vojnom aerodromu u Batajnici, zajedničkom organizacijom takmičenja startuju šampionat Srbije u brzinskom motociklizmu i moto klasik disciplini. Starija družina koja strogo vozi mašine sa karburatorom broji čak sedam trka, koje se dele na brdske i kružne koje se voze na pistama i nekadašnjim poligonima za obuku vozača motora i kamiona.

Brzinski motociklizam kojeg krasi elektronika i čipovi, pored šest sigurnih organizacija od kojih je finalno takmičenje ima prefiks međunarodno, odnosno biće bodovano za Istočnoevropski šampionat, ima dva termina u rezervi. Po dve Batajnice i Banjaluke, plus jedan Vršac i Kraljevo biće u ponudi, velikom broju ljubitelja moto sporta, čiji se broj iz sezone u sezonu vidno povećava.

Komentari su zatvoreni.