MENI

Petri Milosavljević dupla pobeda na startu sezone

SSKS I dupli vikend 2024 plakat

Prvenstvo SSKS statruje u Jagodini

Luka Macura CEZ i SSC Jesolo mart 2024

19. 03. 2024. Comments (1) Views: 533 Karting

Luka Macura nova snaga u mikro konkurenciji

Sportiko rejsing tim, ujedno i internacionalna karting scena „bogatija“ je za novog vozača osmogodišnjeg Luku Macuru koji u debitantskoj sezoni vozi u mikro rotaks konkurenciji. Posle nekoliko meseci vrednog treniranja pod budnim okom dokazanih poznavalaca karting sporta mlađani Macura je prošlog vikenda u Jesolu (Italija) imao tako reći vatreno krštenje na međunarodnoj sceni. Hronološki gledano, to mu je bila druga trka do sada, ali je ostavio više nego dobar utisak.

Za sve koji su zaboravili, ali i za one koje prvi put imaju spoznaju da dečica od 8 godina plus-minus 1 godina, voze karting doživljaj je sam po sebi za sve učesnike, ali i za roditelje. U konkureniciji 13 takmičara pomenute mikro rotaks kategorije Macura je kvalifikacije završio na osmom mestu. Posle tri trke kako nalaže Pravilnik takmičenja za Centralnoevropsku zonu (CEZ) i Sportstil kup (SSC) Luka je završio na petom mestu, demonstrirajući rešenost da se bori za svaku poziciju, pre svega na fer plej način. U zbiru radi se o pomaku za tri pozicije, što je vredno hvale ali to je i detalj koji uliva nadu da je na dobrom putu.

Smena generacija u kartingu disciplini poznatijoj kao osnovna škola sportske vožnje je poželjan i neminovan proces. Dobro je kada višestruki šampion poput Andreja Petrovića uvodi u tajne kartinga nove mlade snage poput Luke Macure. Dok je takvih „izmena“ karting vozačima Srbije smeši se lepa i uspešna budućnost na međunarodnoj sceni. Macuru tek čekaju izazovi i upoznavanje sa tehnikom vožnje, konfiguracijama staza, ali i načinu na koji se konkurencija bori za što bolji plasman. Trka po trka, a mi smo svi tu da pomognemo koliko umemo možemo i znamo…

Tagovi: ,

Odgovor na Luka Macura nova snaga u mikro konkurenciji

  1. […] Mnogo je važnije šta kažu iz prateće ekipe mlađanog Macure, kojem je podsećanja radi Ptuj bio treća karting […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *