MENI

Domaće snage na Rotaks Maks čelendžu na Le Manu

Le Man Davor Štefanek, roditelji i kartingaši

Filip Jenić u A finalu na Le Manu

22. 08. 2019. Comments (0) Views: 319 Karting

Taktično i srčano tokom kvalifikacija na Le Manu

Treći zvanični dan Rotaks Maks čelendža koji se održava na karting stazi Alan Prost u okviru čuvenog kompleksa Le Man bio je u znaku kvalifikacija za mlađe kategorije i kavlifikacionih trka za juniore i seniore. Taktično, srčano i bespoštedno borila se družina iz Srbije od ranog jutra pa do kasnih popodnevnih sati sa konkurencijom iy svih delova sveta.

Le Man Luka Malbaša 9 kvalifikacije četvrtak 22. avgust

Le Man Luka Malbaša 9 kvalifikacije četvrtak 22. avgust

U klasi mikro rotaks Luka Malbaša je pokazao izuzetnu borbenost i rešenost da se izbori za što bolju poziciju tokom kvalifikacionog treninga. I pored činjenice da je Malbaša prvi put, kao i svi ostali članovi ekspedicije iz Srbije, na pomenutoj stazi u odnosu na kolege koje su prethodne nedelje vredno trenirale, vozio je bez pardona po konkurenciju. U prilog tvrdnji govore i vremena, tačnije u pitanju su deseti delovi sekunde zaostataka, ali to je tehnički sport, za neupućene meri se do hiljaditog dela.

Le Man Nemanja Jovanović 109 kvalifikacije četvrtak 22. avgust

Le Man Nemanja Jovanović 109 kvalifikacije četvrtak 22. avgust

Nemanja Neca Jovanović u klasi Rotaks mini je takođe bio borben i vrlo taktičan, tako da je jasno stavio do znanja konkurenciji da će morati ozbiljno da računa na njega, tokom predstojećih trka. Tražio se maksimalno podešen karting, a išlo se do te mere da je otac ujedno i mehaničara, čak promenio i ram u nameri da Neci omogući maksimalne tehničke uslove.

Le Man Andrej Petrović II hit četvrtak 22. avgust. 1jpg

Le Man Andrej Petrović II hit četvrtak 22. avgust. 1jpg

Stariji družina konkretno Rotaks juniori trkali su se razvrstani po grupama na osnovu jučerašnjih plasmana. Filip Jenić je bio na visini zadatka, tokom tri okršaja, praktično se vozio oko petog mesta, sa kojeg je i tri puta startovao. Andrej Petrović u svojoj grupi nije imao sreće u prvoj trci, naleteo je na gužvu i morao je pre vremena u boks. U drugom i trećem izdanju, takođe je jasno stavio do znanja da ima šta da im pokaže, mada je u poslednjoj trci dana bio nezadovoljan kako mu ide karting, barem je tako gestikulirao na startno ciljnom pravcu bacajući pogled ka tribinama.

Le Man Aleksa Lazarac 414 III hit četvrtak 22. avgust

Le Man Aleksa Lazarac 414 III hit četvrtak 22. avgust

Aleksa Lazarac i Nikola Tošić u Rotaks seniorima su različito prošli. Aleksa jedina devojčica iz Srbije od prve trke se borila za svaki metar na stazi, odnosno poziciju. Bilo je izletanja, vraćanja na stazu preticanja i svega onog što karakteriše takmičara na nivou. Nikola je pak ispipavao situaciju, vozio pažljivo i tražio šansu, poučen iskustvom iz prve trke kada su se ispred njega dvojica kartingaša praktično katapultirala jedan levo, drugi desno. U trećeoj trci Tošić junior je pokazao kao se napada i ujedno čuva pozicija.

Le Man Nikola Tošić 413 III hit četvrtak 22. avgust

Le Man Nikola Tošić 413 III hit četvrtak 22. avgust


Sutra su na programu još po dve trke za juniore i seniore, i druga i treća za mikro i mini klasu.

rezultati po klasama

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *