MENI

Dakar 2014. (VIDEO)

Makadam za rođendan

24. 11. 2013. Comments (0) Views: 696 Autosport, Reli

Harč slavio na makadamu

Četvrti makadamski reli koji je ovog vikenda održan u okolini Samobora u Hrvatskoj pripao je posadi iz Austrije Bepo Harč i Lepold Velseršemb u micubiši lanseru devete evolucije. Malo manje od 3 sekunde bili su brži od domaće posade Ivan Čibej i Saša Biterman u škodiji oktaviji WRC.

MicaMMpower

Staniša Lazarac i Živko Gajić u micubiši lanseru devet evolucije na 63. mestu najbolje je plasirana posada iz Srbije, dok su Nemanja Gavrilović i Branislav Pijević kroz cilj prošli kao 81. Vladica Rabrenović i Sandra Rabrenović sa švedskim licencama u škodiji feliciji završili su kao 35.

– Zbog izlivanja reke Save organizator je bio primoran da malo promeni trasu brzinskog ispita, što nimalo nije uticalo na samo takmičenje, koje je i ovaj put bilo više nego dobro organizovano. Umesto četiri kruga odlučeno je da se vozi pet, kako bi se ispoštovao broj predviđenih kilometara na brzinskom ispitu. Lazarac i Gajić bili su brzi i atraktivni, na radost velikog broja publike, koja nije marila za vremenske (ne) prilike. Nemanji je danas rođendan, pa je kao poklon dobio mogućnost da vozi veći broj krugova na stazi, od mene, ali to samo ovaj put – rekao je Pijević.

Harrach

Pored takmičarskog dela, predstavnici kluba MM Pauer uspeli su da dogovore na naredne godine na Beogradski reli dođe još veći broj posada iz Hrvatske.

– Vrlo smo zadovoljni postignutim dogovorom za narednu sezonu kada je reli disciplina u pitanju. Više od 10 posada iz Hrvatske očekujemo na Beogradskom reliju koji se bodovati za njihov šampionat, a mi ćemo po svemu sudeći ići u Kumrovec na njihovo takmičenje, po bodove za naše prvenstvo – dodao je Pijević.

Komentari su zatvoreni.