MENI
Filip Jenić i Nemanja Jovanović Kečkemet jul 2019

Jovanović učvrstio vođstvo u domaćem šampionatu bodovima iz inostranstva

Dobriću dva treća mesta u Ptuju

Kečkemet drugi takmičarski vikend jul 2019

30. 07. 2019. Comments (0) Views: 432 Karting

Neca Jovanović još jednom u Kečkemetu

Staza Kečkemet kod severnih komšija Mađara bila je dva vezana vikenda domaćin takmičenja za CEZ i CEE, na kojima je Nemanja Neca Jovanović vozio u klasi mini rotaks, što zbog bodova, što zbog testiranja nove šasije i sticanja iskustva za predstojeće takmičenje u Bruku, odnosno na Le Manu.

Nekoliko šestih i sedmih mesta tokom dva vikenda govori mnogo toga ako se zna pozadina. Prvog vikenda domaćini su se maksimalno trudili da zatvaraju našeg takmičara, da bi drugog primenjivali novu taktiku. Boja pogonskog goriva u rezervoaru i dim koji štipa oči kada vozite iza pomenutih, dovoljno govore poznavaocima prilika, a sportska komisija ne haje. U slučaju kada i to ne pomaže onda udaraju žestoko, tako što izbacuju sa staze i pride lome svećicu, u prilog tvrdnji koliko je silovit bio udarac, a o modricama samo Neca zna koliko bole. Jedno je sigurno domaćin ceni goste, ali ako su daleko, odnosno ako „gledaju“ njihovim vozačima u leđa. No, nema mesta tugovanju i negodovanju!

Vremena sa treninga po kiši Kečkemet

Vremena sa treninga po kiši Kečkemet

Da bi priča imala osnov i da ne služi kao puko pravdanje, najbolje govore vremena sa slobodnih treninga i kvalifikacija. Drugim rečima ako Jovanović sa „drugarima“ vozi kvalifikacije u par desetih, onda to nije slučajnost, odnosno ako ima prvo vreme po kiši. Da je potrebno još da radi, o tome nije potrebno sloviti. A da ima podršku u roditeljima to je i te kako bitno i važno.

Vremena sa treninga Nemanja Jovanović Kečkemet CEE jul 2019

Vremena sa treninga Nemanja Jovanović Kečkemet CEE jul 2019

Drugi Kečkemet je bi u znaku upoznavanja sa Ben Georgom iz Australije, zahvaljujući porodici Zelenko, koji za Parolin razvija šasije i ujedno ih opako dobro podešava. Već posle prvog „čačkanja“ oko iste Neca je leteo po stazi. Još prvog dana vikenda postignut je dogovor da im Ben bude podrška u Bruku od od 9. do 11. avgusta. Druga dobra vest je da će zahvaljujući Benu doći u posed najnovije Parolin šasije koja je razvijana za mini rotaks klasu.

Kada se uzme sve u obzir vikend u Kečkemetu omogućio je Nemanji Jovanoviću da upozna vrhunskog stručnjaka, da utvrdi gradivo kada je konkurencija u pitanju, da jednostavno nema milosti i najvažnije od svega da još puno i naporno treba da radi, kako bi bio što brži, bolji i konkurentniji.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *