MENI

Ford Fiesta ženski auto godine

Mercedes-Benz Style u Porto Montenegru

25. 07. 2013. Comments (0) Views: 740 Industrija, Subaru

BRZ u Srbiji

Jedan od najatraktivnijih modela iz novije produkcije poznatog japanskog proizvođača automobila Subaru, model pod nazivom „brz“ najzad je, posredstvom zvaničnog uvoznika i distributera Subarua za Srbiju i Crnu Goru, kompanije „Nicos C. Kattamis S&M Ltd“, stigao i na tržište naše zemlje.

BRZ12161sSubaru „brz“ prvi put je, kao tehnološki koncept, prikazan svetskoj javnosti na salonu automobila u Frankfurtu 2011. godine, a zajedno sa svojom „sestrom“ – tojotinim modelom „GT  86“, kao rezultat poslovne saradnje između Tojote i Subarua, zvanično je ugledao svetlost dana u martu 2012. godine u fabrici „Fudži teške industrije“ u Gunmi.

BRZ-Boxer-Engine12105sRazvijen po konceptu “vrhunski užitak upravljanja” Subaru BRZ donosi vrhunske vozne karakteristike koje mu omogućava vrlo nisko težište vozila zbog poprečno postavljenog Subaruovog bokser motora. Koncept motora postavljenog napred i pogon na zadnjoj osovini prihvaćen je sa velikim oduševljenjem i već je osvojio priznanja širom sveta.

BRZ-Power-Train12104sMeđu najznačajnija priznanja spadaju titule „Top Safety Pick 2013“ (najbezbedniji) koju dodeljuje  Američki institut za bezbednost saobraćaja na auto-putevima IIHS kao i titula „Automobil godine 2012“ australijskog magazina „Wheels“, a po broju osvojenih bodova zauzeo je drugo mesto među osam finalista ovogodišnjeg izbora za „Auto godine u Evropi 2013“.

Subaru „brz“ satensko-bele boje koji se može videti u prodajno-servisnom centru „Subaru Srbije“ u Zemunu, Cara Dušana 266, opremljen je dvolitarskim subaruovim bokser motorom od 200 konjskih snaga, a uparen je sa 6-brzinskim manuelnim menjačem. Sa veoma bogatim paketom opreme „premijum“ ovaj sportski automobil sa svim porezima i carinom košta 32.990 evra, u dinarskoj protivvrednosti.

Komentari su zatvoreni.