MENI

Dejanu Pejiću „Glavom do cilja“ na Zlatiboru

Porsche Carrera Cup Italija Bekinac 43

Petak u Imoli dan za probe i podešavanja u...

Jovan Lazarevic Porsche Carrera cup

18. 06. 2019. Comments (0) Views: 422 Autosport, Kružne trke

Enco i Dino Ferari treća stanica Porše Carera cupa Italije

Predstojećeg vikenda, 20, 21 i 22. juna, na programu je treća “runda” Porše Carera cupa Italije koja će biti održana na autodromu Enco i Dino Ferari – Imola. Staza je dugačka 4.909 metara i sastoji se od 17 krivina. Boje Srbije kao i do sada braniće Jovan Lazarević aktuelni šampion Srbije na brdskim stazama u klasi Hibrid.

– Staza važi za jako zahtevnu i meni je vrlo zanimljiva. Ima istorijski značaj, nekada se na njoj vozila formula 1, gde je na čuvenoj krivini “Tamburello” nastradao tadašnji najbolji vozač F1 – Ajrton Sena. Trkački vikend se sastoji od jako zanimljivog programa koji počinje u petak slobodnim treningom u 16.20 časova. Sutradan u subotu su kvalifikacije u 10.10 sati, dok prva trka počinje u 17.10 časova i traje 28 minuta plus jedan krug, koji u proseku tokom trke iznosi oko 1’46 minuta. U nedelju je druga trka sa početkom u 13.05 sati i naravno traje isto. S obzirom je došlo do određenih problema sa autom, tim je nakon poslednje trke vredno radio na otklanjanju “dečjih bolesti” na trkačkoj spravi. Nadam se da se sa istim problemima nećemo više susretati – poručio je Lazarević

Jovan Lazarevic Porsche Carrera cup 1

Jovan Lazarevic Porsche Carrera cup 1

Majstor volana iz Kraljeva uvek ima iste ambicije i cilj, bez obzira na automobil, nivo takmičenja šampionat ili kup.

– Moja očekivanja su uvek ista, gde god vozio trku i sa kojim god autom to bilo. Uvek ciljam na pobedničko postolje, konkretno najviši stepenik. Do sada se dalo videti da je konkurencija vrlo jaka, da na trci nikada nema ispod 24 + takmičara. Kao što je poznato, u pitanju je monomarka, tako da razlike u vremenima uopšte nisu velike. Nakon slobodnog treninga u petak, videćemo na čemu smo. Do tada, sportski pozdrav – Jovan Lazarević.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *