MENI

Rekordni broj auto slalomaša na Ada Huji

Bekinac na Mizanu u kvalifikacijama sa potrošenim gumama

2. Mionica reli 1

16. 05. 2019. Comments (0) Views: 791 Autosport, Reli

Za 3. Mionica reli stiglo 30 prijava

U vikendu pred nama najzahtevnija disciplina auto sporta imaće premijerno izdanje na domaćim terenima u aktuelnoj sezoni SAKSS, shodno tome ne čudi da je za 3. Mionica reli stiglo 30 prijava na adresu kluba organizatora FAM MM Power. Drugim rečima veliko interesovanje vlada od strane takmičarskih posada, što u isto vreme raduje ljubitelje auto sporta sa akcentom na kraljevskoj disciplini.

Ukupna dužina itinerera 3. Mionica relija iznosi 200,16 kilometara, broji ukupno devet specijalnih ispita na koje „otpada“ 69,30 kilometara (34,62%), a za vezne sektore preostaje 130,86 kilometara. Ceremonijalni start biće upriličen 17. maj u 20.31 časova u centru Mionice. Start prve posade sutradan 18. maja na brzinskom ispitu Mioni 1 zakazan je u 9.12 časova. Idealno vreme za prvu posadu na pobedničkom podijumu je 18.30 časova.

Lista prijavljenih posada za 3. Mionica reli

Lista prijavljenih posada za 3. Mionica reli

Danas od 11:00 do 19:00 sati je predviđeno vreme za upoznavanje brzinskih ispita. Međutim, sve posade će morati da se pridržavaju sldećeih pravila, bez izuzetaka. Specifična i/ili nacionalna ograničenja – dozvoljena brzina na specijalnim ispitima. Bilo koja vrsta treninga na trasi relija je zabranjena. Za vreme trajanja upoznavanja staze, posade se izričito moraju priddržavati saobraćajnih propisa Republike Srbije, koja su većinom u skladu sa zakonima u kontinentalnoj Evropi. Ukoliko nije drugacije određeno saobraćajnim znakovima, maksimalna dozvoljena brzina u naseljenom području je 50 km/h, izvan naseljenog područja 90 km/h i na autoputevima 130 km/h.

Za vreme upoznavanja staze posadama je ograničen broj prolaza na 2 (dva) na svakom specijalnom ispitu. Posada je dužna na svakom startu specijalnog ispita predočiti vremenski karton upoznavanja staze. Za vreme upoznavanja specijalnih ispita posade ni u kom slučaju ne smeju voziti u suprotnom smeru od smera specijalnog ispita. Svaki član posade koji je učesnik „3. MIONICA RALLY”, a bude zatečen na deonicama specijalnih ispita relija pre srede, 15. Maja 2019., i/ili izvan rasporeda upoznavanja staze, biće tretiran kao osoba u nedozvoljenom upoznavanju staze. Organizatori će redovno nadzirati deonice specijalnih ispita. Svaka povreda pravila o upoznavanju staze i nepoštovanja rasporeda smatraće se kao velika povreda pravila, izvještaj ce biti predat Sportskoj komisiji, koja ce razmotriti svaki pojedinačni slučaj i izreći kaznu koja može biti i odbijanje dozvole za start.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *