MENI
Spreman za nove izazove

Miodrag Stanojević podmladak u 65 kubika

SPREMNI ZA NOVE IZAZOVE Kajzer Torsten, Miran Stanovnik i Gabor Sagmajster

Sagmajster i Stanovnik probali motore

Spreman za nove izazove

2. 04. 2013. Comments (0) Views: 404 Dakar, Motociklizam

Pripreme za naredni Dakar

Gabor Sagmajster jedini predstavnik Srbije na Dakaru kada su u pitanju dva točka, učestvovaće po treći put na Svetskom kupu koji se održava u Emiratima. Po pravilu svi koji žele da što bolje ovladaju tehnikom vožnje po peščanim dinama, dolaze jednom godišnje da odmere snage sa konkurencijom i ujedno treniraju za predstojeće izdanje Dakara, najzahtevnije maratonsko takmičenje.

Spreman za nove izazove– Dok čekam da presednem u avion za Abu Dabi, u nekadašnjem Konstantinopolju, na trenutke se pitam da li mi sve ovo treba, a onda u stvari shvatim, da bez ovakvih izazova moj takmičarski život nije kompletan. Ovo mi je treći Svetski kup u Emiratima i praktično zahvaljujući iskustvu koje sam stekao u pesku oko Abu Dabija, sa lakoćom rešavam dine po Atakami, tačnije u čitavoj Južnoj Americi – rekao je Sagmajster.

Gotovo kako po pravilu u poslednjih nekoliko godina, Sagmajster na takmičenja ne ide bez prijatelja, koji spajaju lep sa korisnim. U ovom izdanju Gabora će pratiti Vlade Rajević dugogodišnji kolega i konkurencija u moto kros šampionatu Srbije.

– Posle Dakar avanture na kojoj je učestvovao pre dve godine, Rajević je odlučio ovu sezonu „otvori” učestvovanjem na Svetskom kupu u Emiratima, na svoj način. Što se tiče takmičarskog dela nema nikakvih promena. Miran Stanovnik i ja vozimo u istom timu, a motore nam održava Kajzer Torsten, koji je uzgred rečeno, takmičarsku spravu sa poslednjeg Dakara u potpunosti servisirao, tako da očekujem dobru zabavu po pesku, sa svetskom konkurencijom – slovi Sagmajster.

Tagovi: , , , ,

Komentari su zatvoreni.