MENI
Aleksa Milosavljević

Aleksa Milosavljević ubedljiv u MX 65

Kvalifikacije najavljuju uzbudljive duele po klasama

Praktični deo na stazi pod budnim okom Branka Antića i Rajka Ivanovića(sleva)

6. 04. 2019. Comments (0) Views: 474 Motociklizam, Motokros

Prvo teorija zatim i praksa

Druga trka Otvorenog šampionata Srbije u disciplini moto kros na programu je prvog vikenda aprila na stazi Globare nadomak Kruševca. Moto klub Gajić je kao i svih prethodnih sezona upriličio perfektne uslove za sve učesnike, a Moto Savez Srbije je pre zvaničnog dela na stazi organizovao kamp za takmičare klasa MX 65, MX 85 i MX 2 junior. Prvo teorija zatim i praksa na stazi.

Mlade snage Globare 6.april 2019

Mlade snage Globare 6.april 2019

Mladim snagama prvi se obratio Božidar Mihailović v.d. Generalni sekretar Moto saveza Srbije (MSS) sa rečima da je svrha kampa da se najmlađi učesnici što bolje upute u pravila takmičenja, ali i pre svega i fer plej odnos kako na stazi tako i izvan iste. Zatim je takmičarima Vladimir Petrović predsednik sudijske organizacije MSS, održao predavanje o poštovanju Pravilnika takmičenja i značenju zastavica istaknutih od sudija tokom takmičenja. Za praktični deo, tačnije tehniku vožnja na stazi bili su zaduženi Rajko Ivanović i Branko Antić osvajač Zlatne kacige i potpresednik komisje za moto kros MSS.

Posle tehničkig prijema i verifikacije takmičara, pravo nastupa na nezvaničnim zatim i zvaničnim treninzima po klasama ostvarilo je više od 60 takmičara u svim raspisanim klasama. Posle duge zimske pauze i premijerne trke šampionta koja je održana prošlog vikenda, svi takmičari su bili više nego raspoloženi za treniranje, tačnije u borbi protiv štoperice, ne bi li na nedeljnoj trci izbrali što bolju poziciju.

Božidar Mihailović otvorio kamp u Globarim za najmlađe

Božidar Mihailović otvorio kamp u Globarim za najmlađe

Nedeljne takmičarske aktivnosti počinju vanrednim tehničkim i verifikacijom od 8.30 do 9.30 časova, a po završetku istog po satnici su finalna podešavanja, tačnije vormap po klasama. Svečano otvaranje zakazano je za 11 časova, pola sata kasnije uslediće start prve vožnje divizije klasa MX B, S i 3. Slede klase MX 2, MX 65, MX 1, MX 85. Posle pauze od pola sata u 14. 15 časova uslediće druge vožnje u istom rasporedu. Svečano proglašenje i dodela nagrada najboljim po klasama zakazano je za 17. 30 časova.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *