MENI

Vesnić i EKO na CEZ krugu

Seat Eurocup: Lein u slici i reči sa Slovakiaringa

4. 04. 2015. Comments (0) Views: 770 Autosport, Kružne trke

Nevreme u Slovačkoj za vreme testiranja Lein Racing tima

Prvi i drugi april bio je rezervisan termin za testiranje na stazi Slovakiaring za srpski tim Lein Racing, na čelu sa Mladenom Lalušićem i Dejanom Bulatovićem, uoči nove sezone u Seat Eurocup-u.

DSC_0274

Ujedno ovo je drugi po redu test nakon Barselone, a stvari se i te kako poboljšavaju u timu. Ovog puta testiranju je prisustvovao i najbolji srpski automobilista Dušan Borković, koji je dosta pomogao mladom Lalušicu, ali i iskusnom Dejanu Bulatoviću.

Iako su svi bili raspoloženi za testiranje, vreme nije dozvolilo da test prođe po planu. U sredu je bio i sneg u jutarnjim časovima, ali ipak u toku dana je izvožen veliki broj krugova, zahvaljujući suncu koje je izlazilo par puta u toku dana, a doprinos Dušana Borkovića pokazao se pozitivnim. Ali ipak drugi dan testiranja je bio mnogo teži… Veoma jaka kisa i hladno vreme nisu dozvolili pravi test, a kasnije su i oba auta imala manje kvarove, a jedini način da se provoza još po neki krug, bio je kombinacija od oba auta, da se osposobi jedan. Kako je vreme bilo dosta loše, timski menadžer Miroslav Rastović, proglasio je kraj testiranja.

DSC_0076

– Napravili smo dosta krugova, testirali smo i po suvom i na kiši, ali ipak uslovi su bili dosta opasni za žestoko testiranje… Ipak doveli smo auta do pravih setapa, što je potvrdio i sam Borković. Dejan i Mladen su izvozili dosta krugova u sredu, ali u četvrtak, drugi dan testiranja bili smo razočarani lošim vremenskim uslovima. U toku drugog dana testiranja imali smo tehničkih problema sa autima… Mladenov auto je izgubio pritisak turbine, dok je Dejanov auto stao zbog kvara benzinske pumpe… Ali ipak napravili smo kombinaciju od oba auta i osposobili smo jedan, da bi što više upoznali stazu. Asistencija Dušana Borkovića nam je dosta pomogla, i njemu smo jako zahvalni, ali zbog veoma loših vremenskih uslova morao sam da proglasim kraj testiranja radi bezbednosti vozača – bio je jasan timski menadzer Miroslav Rastovic.

Što se tiče samih vozača, utisci su sledeći.

– Auto je bio krajnje teško upravljiv, probao sam da odvozam što vise krugova po kiši, ali nije bilo moguće, a pritom sam dva puta izleteo sa staze… Hladno vreme i intenzivna kiša su nas baš sprečili da obavimo dobar test – izjavio je Mladen Lalušić.

Dejan Bulatović je bio takođe razočaran lošim vremenom.
– Strašno… nismo očekivali tako loše vreme. Žao mi je što nismo testirali kako treba, ali ne možemo protiv vremenskih uslova… Odavno nisam vozio po tako lošem vremenu… Prekid testiranja je bilo jedino rešenje, da ne napravimo glupost.

DSC_0240
foto: brzkrug.com

Ipak ako vremenski uslovi budu kako treba, sledeći test uoči prve trke na Pol Rikaru, održaće se 16 i 17 aprila na stazi Red Bull Ring u Austriji.

Komentari su zatvoreni.