MENI

Lazarević srčano na Monci do pucanja pneumatika

Dejan Krčevinac u sredini na press konferenciji

Petnaest trkačkih posada na brzincu u Čajetini: Open rally...

11. 04. 2019. Comments (0) Views: 361 Autosport

Novi Bečej domaćin auto slaloma za šampionat Srbije

Auto slalom za šampionat Srbije održaće se u Novom Bečeju u nedelju 14. aprila sa početkom u 12:00 sati. Ovo će biti druga po redu trka u okviru šampionata koji je zvanično počeo 16. marta.

Zvaničan početak trke najaviće predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović zajedno sa predstavnicima Sportskog auto i karting saveza Srbije u amfiteatru na Tiskom keju. Plejada različitih modela automobila, njih oko stotinak, pokušaće da uspešno „obiđe“ sve prepreka postavljene u samom centru grada, kaže automobilista Čeda Brkić. Radnički univerzitet u Novom Bečeju poslužiće ovoga puta kao startna pozicija odakle će krenuti sama trka, dok je plato kod Lovačkog doma označen kao cilj.

Za razliku od prethodnih slalom vožnji ova će biti specifična upravo po tome što će takmičari prolaziti kroz samo centralno jezgro Novog Bečeja, tako da će posetiocima biti prilično atraktivno da posmatraju koliko su takmičari spretni u savladavaju prepreka na putu, kao što su takozvane bove i plastične prepreke napunjene vodom. To i jeste prepoznatljivost našeg šampionata – spretnost iznad brzine, dodaje Čeda Brkić.

Učesnici ove auto slalom trke takmičiće se u 8 različitih kategorija. Za prijavljivanje učešća u trci potrebno je samo da imate vozačku dozvolu i vozilo. Mogu čak učestvovati i najmlađi vozači kojima je dovoljno da imaju samo potvrdu o položenom vozačkom ispitu. Kako kažu organizatori, najmlađi takmičar koji će ukrstiti koplja sa već uvežbanim vozačima ima samo 16 godina.

S obzirom na to da je ova trka druga po redu u okviru Šampionata Srbije, Novi Bečej kao domaćin, ušao je u kalendar domaćina manifestacije od nacionalnog značaja. Dodela nagrada zakazana je u 18 sati u amfiteatru na Tiskom keju.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *