MENI

Mlade snage AMSK Termorad Čačak na Lemešringu

AMSK Termorad-Čačak u centru grada promovisao trku na Jeljenu

26. 05. 2015. Comments (0) Views: 559 Motociklizam, Motokros

DRUGI ENDURO IZAZOV OČEKIVANO NAMUČIO TAKMIČARE

Najteža i najveća auto-moto trka u Srbiji, Xross Challenge je uspešno završena proteklog vikenda na Tari. U najtežoj klasi očekivano je dominirao leteći Miha Špindler, a brojni gledaoci su napokon gledali veliku trku sa čak 200 takmičara koji se ne boje povreda i blata!

Photo_Predrag_Vuckovic_0009

Tara i enduro su oživeli! Proteklog vikenda na ovoj planini 200 takmičara na 200 glasnih motocikala došli su da se uhvate u koštac sa surovom prirodom i daju sve od sebe kako bi se izborili za titulu trenutno najteže i najmasovnije trke u Srbiji – Xross Challenge. Mirna, ali i te kako divlja Tara je u rukama organizatora Xross tima takmičarima pružila ono najekstremnije, pa su zadaci već na samom startu bili prilično teški.

Prvog dana trke održan je prolog koji je, kako smo imali prilike da vidimo, bio vrlo zahtevan. Takmičari su za što kraće vreme na svojim motociklima morali da pređu gusto zbijene prepreke koje su ih čekale na poligonu. Ovde govorimo o velikim balvanima, šljunku, blatu i ostalim „nedruželjubivim“ podlogama. Najumešniji u ovom delu trke bio je i favorit, Miha Špindler koji je za svega 2 minuta i 36 sekundi preleteo sve prepreke koje su mu se našle na putu, što je skoro duplo brže od proseka ostalih vozača.

Photo_Predrag_Vuckovic_0005

U istom maniru Slovenac je nastavio i u nedelju kada je počela trka za najtežu Klasu A. Trasa duga preko 100 km i puna preteških deonica bila je savršena pozornica za željene ali i neželjene vratolomije vozača u kojima su gledaoci uživali, navijali, ali i pomagali vozačima. Naravno, najatraktivniji za gledanje bio je brzi Špindler kome je za tih 100 km teško prohodnih terena bilo potrebno dva sata i pet minuta, ostavivši drugoplasiranog skoro pola sata iza sebe. Leteći Miha je svakako ovogodišnji Xross enduro prvak koji s pravom nosi titulu jednog od deset najboljih hard-enduro vozača na svetu i koji je svojim učešćem uveličao Xross Challenge trku.

Klasa B, nimalo lakša za takmičare donela je muke na svakom koraku, ali i sreću na licu takmičara kada su završili trku – najsrećniji bio je Gorazd Zupan. U Klasi C slavio je David Dragićević, a na „velikim motorima“ u Klasi Teškaši bio je maltene foto-finiš i pobedio je Miloš Dišković, dok je kod Superteškaša najbrži bio Luka Betević.

–Prezadovoljni smo odzivom takmičara koji su došli da učestvuju na Xross Challenge trci, svi vozači su prezadovoljni stazama i organizacijom, a takođe, interesovanje kod gledalaca je bilo zaista veliko. Tako da je trka uspešno okončana, a na nama je da ubrzo krenemo u planiranje izazova za sledeću godinu – kažu iz Xross tima.

Photo_Predrag_Vuckovic_0003

Drugi enduro izazov je završen, Tara je svima priredila pravi pakao, a Xross tim je sa ovom trkom dokazao da je uspeo da jednu, za Srbiju nepoznatu, granu sporta popularizuje do te mere da postane najveće takmičenje na dva točka kod nas.

POBEDNICI PO KLASAMA:

KLASA A

Ime i prezime vreme
1.Miha Špindler 2:05:08
2.Marko Jager 2:27:55
3.Matej Štusaj 2:30:47

KLASA B

1.Gorazd Zupan 1:31:59
2.Ivan Prodanović 1:42:58
3.Todor Stamenković 1:45:49

KLASA C

David Dragićević 0:43:20
Bruno Jovanović 0:47:08
Mirad Maglic 0:48:43

KLASA SUPERTEŠKAŠI

Luka Betević 0:37:30
Ivan Nikolić 0:40:30
Željko Špoljarić 0:42:53

KLASA TEŠKAŠI
Miloš Dišković 0:39:20
Stevan Stanković 0:39:24
Sven Erić 0:43:05

Za detalje: xross-team.com

Komentari su zatvoreni.