MENI

Dobriću dva treća mesta u Ptuju

Nemanja Jovanović Bruk avgust 2019

Jovanović pobednički iz Bruka put Le Mana

Nemanja Neca Jovanović Bruk avgust 2019

11. 08. 2019. Comments (0) Views: 1119 Karting

Nemanja Jovanović u Bruku završio na 14. mestu

Drugi vikend avgusta bio je u znaku velikog festivala kartinga koji je održan u Bruku (Austrija). Nemanja Neca Jovanović predstavljao je Srbiju u klasi mini rotaks i posle pet trka završio na 14. mestu od ukupno 16 takmičara u pomenutoj konkurenciji. Realno sagledavanje činjenica, kako bi izvukli pouke, vredi koliko i stečeno iskustvo uoči takmičenja na legendranom Le Manu.

– Trka u Bruku Grand festival svojevrstan je doživljaj i svakako će mi ostati u sećanju. Od subote do nedelje vozio sam pet trka na kojima sam na kraju završio na 14. mestu. Iskreno rečeno platili smo danak neiskustvu na velikim trkama, ali nema razloga za nervozu i zabrinutost -prvi je komentar Nemanje Nece Jovanovića.

Hronološki gledano stvari su se odvijhale na sledeći način.

– Sve je išlo kako treba do subote ujutru kada su krenule kvalifikacije za startnu poziciju. Kao i obično moj tata je podešavao pritisak u gumama i ali nažalost nije „pogodio“ zbog toga nisam mogao dobro da se kvalifikujem, jer mi je karting proklizavao u svakoj krivini. Startovao sam sa začelja kolone. Već u prvoj trci sam bio izguran sa staze i jedva se domogao 12. pozicije. U drugoj trci imao sam sličnu situaciju, a u trećoj sam sa 13. pozicije stigao do osmog mesta, gde me je stigao takmičar u šikani udario i izbacio sa staze. Isti je nakon trke kažnjen što meni ništa nije značilo jer nisam mogao da stignem kolonu – tako je bilo u subotu.

Nemanja Neca Jovanović Bruk Kartfestival avgust 2019

Nemanja Neca Jovanović Bruk Kartfestival avgust 2019

Današnji dan nije ništa bio bolji, ali se Neca definitivno nije obrukao u Bruku, već je vozio do kraja srčano i predano.

– Danas u predfinalnoj trci opet je krenulo naopako, sa 10. pozicije sam diskfalifikovan zbog nedostatka 400 grama na merenju. U finalnoj trci sam startovao ponovo sa začelja, ali opet je bio peh. Vozaču ispred mene pukao je lanac i da ne bi udario u njega uleteo sam u travu van staze. Na kraju, finalnu trke sam zavrsio na 10. poziciji, što me je u ukupnom plasmanu „dovelo“ na 14. mesto. Sve u svemu predobar trening i prejaka konkurencija ovog puta. Za dve nedelje nas čeka trka u Francuskoj na Le Manu – jasan je Jovanović.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *