MENI
Najmlađi i najdeblji - Filip Rajević, Relja Kuzman i Gabor Sagmajster

Budućnost moto sporta izvesno je na odličnom putu

Strahinja Kalamković Leštane

Leštane za start moto kros sezone

10. 02. 2019. Comments (0) Views: 974 Motociklizam, Motokros

Kroseri otvorili sezonu

Idealni vremenski uslovi drugog vikenda februara izmamili su moto krosoere da na stazi MX park Beograd u Leštanima odrade prvi nezvanični trening u sezoni 2019. Miloš Kalmaković prvi čovek kluba Ekstrem sport iz prestonog grada ugostio je takmičare iz nekoliko klasa za šampionat Srbije.

MX Park Beograd 10. II 2019

MX Park Beograd 10. II 2019

– Kada smo u subotu 9. februara nas nekolicina došli na stazu, veliki broj prijatelja iz unutrašnjosti je, da tako kažem, sa nevericom pitalo, da li su uslovi dobri za treniranje, ili smo mi samo toliko željni vožnje. Čak sam im i fotografije sa staze slao, kako bi se uverili da su uslovi više nego idealni za trening. Konfiguracija terena i sastav zemljišta su takvi, da je bilo dovoljno samo nekoliko dana da bude suvo da bi moglo da se trenira. To je uslovilo da drugog dana dođu takmičari iz Arilja, Kragujevca, Sopota, Aranđelovca i naravno Beograda – rekao je Kalamković.

Šest jahača u četiri klase: Veljko Krsmanović i Vuk Drmanc klasa MX 85, Adam Đorđević i Đorđe Đolović klasa MX B, Damnjan Damnjanović MX 1 i Strahinja Kalamković MX 2 sa zadovoljstvom je treniralo, tokom nekoliko sati provedenih na stazi. Vrli domaćin je na polovini svim gostima obezbedio predah uz roštilj, kako bi još ornije odradili drugi deo treninga. Na pomenutoj stazi poslednjeg vikenda marta zakazana je trka za Otvoreni šampionat Srbije u moto kros disciplini.

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *