MENI
Opel-Combo-Life-Autobest

Opel Combo Life je ,,Best buy automobil u Evropi...

508

Novi Peugeot 508 u salonima širom Srbije

kia_pressrelease_2018_PRESS-HIGHRES_ALLCARS

8. 02. 2019. Comments (0) Views: 491 Industrija, Kia

Dizajnerski trijumf: Kia ponovo sa tri nagrade iF

Prestižne dizajnerske nagrade za sve tri verzije novog Ceeda

Broj tri se ponovo pokazao kao srećan za Kiju, jer su tri njena modela – nove verzije karoserije modela Ceed – osvojila prestižnu iF nagradu za dizajn.

Kijin treći het-trik zaredom

Trostruka pobeda u globalno prepoznatom takmičenju znači da je Kia već treću godinu zaredom ostvarila het-trik kada su u pitanju iF nagrade.

Od 2010. već 18 iF dizajnerskih priznanja

Najnovije dostignuće naglašava ugled Kije kao proizvođača vrhunski dizajniranih automobilâ, koje već više od deset godina dizajnira Peter Schreyer, predsednik dizajna i glavni dizajner u Kia Motors. Najstariji južnokorejski proizvođač automobila je prvu iF nagradu osvojio 2010. i od tada svake godine osvaja barem po jednu. Ukupno je Kia za dizajn svojih vozila dosad dobila već 18 iF nagrada.

Najnovija priznanja osvojile su tri verzije novog Ceeda: 5-vratni hatchback Ceed, koji je nedavno stigao u Srbiju, kao i karavan Ceed Sportswagon i novi shooting brake ProCeed, koje kod nas očekujemo u martu.

Treća generacija Kia Ceeda je blago promenila ime (staro ime: cee’d), ali je značenje ostalo isto. Kao i originalna izvedba iz 2007. godine i novi Ceed ima evropsko poreklo (Community of Europe, with European Design). Kao pravi Evropljanin i novi model je dizajniran u Kijinom dizajnerskom centru u Frankfurtu, pod vođstvom Kijinih glavnih dizajnera Pitera Šrajera i Gregorija Gijoma. Razvoj vozila poveren je centru za istraživanja i razvoj iz Riselshajma nadomak Frankfurta, a sve verzije Ceeda proizvode se u slovačkoj fabrici u mestu Žilina.

Dizajn novog Ceeda karakterišu čiste i ravne linije, za koje su dizajneri našli inspiraciju u sportskoj limuzini Stinger, koja je dobitnik iF nagrade za 2018. godinu. 5-vratni Ceed je širi i niži od svog prethodnika, dok je kabina pomaknuta nazad prema zadnjem kraju vozila, što doprinosi sportskijem stavu i izgledu. Gledajući iz profila Ceed ima moćan C stub sa karakterističnom gornjom linijom, što stvara elegantan oblik polumeseca.

Karavan Ceed Sportswagon u ovaj segment vozila donosi najviše prostora do sada: treća generacija modela je duža i nudi veću zapreminu prtljažnika (625 litara) od većine konkurenata, čak i više od brojnih predstavnika većih vozila. Sa svojim pametno osmišljenim dimenzijama i novim dinamičnim dizajnom Ceed
Sportswagon je sportskiji od svoja dva prethodnika.

Novi ProCeed donosi potpuno novi dizajn i prvu shooting brake izvedbu nekog od masovnih proizvođača. ProCeed kombinuje atraktivan i elegantan dizajn sa prostranošću i svestranošću tourera, a od svoja dva „brata“ odudara jedinstvenim stavom i dimenzijama. Sa visinom od 1.422 mm je najniži u čitavoj C klasi. Element koji ga s boka razlikuje od ostalih

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *