MENI

Deset vrednih bodova za Borkovića u Monci

62 Dusan Borkovic_168

Borković bez bodova u Monci

Dan Girtofan - Tudor Marza SI M. Polje 2

23. 09. 2018. Comments (1) Views: 691 Autosport, Reli

Girtofanu 51. Srbija reli

Posle dva dana i deset od predviđenih 12 brzinskih ispita, dva su otkazana, koji su voženi na Kopaoniku i Goču, sa sedištem u Vrnjačkoj banji, prvo mesto u generalnom plasmanu na 51. Srbija reliju pripalo je posadi iz Rumunije Dan Girtofan – Tudor Marza u škodi fabiji R 5.

Mustafa Čakal - Mehmet Koleglv SI M. Polje 2

Mustafa Čakal – Mehmet Koleglv SI M. Polje 2

Drugi na cilj stigli su gosti iz Turske Mustafa Čakal i Mehmet Kolglv u micubiši lanseru IX evolucije. Najniži stepenik na pobedničkom postolju u generalnom plasmanu osvojila je posada iz Bugarske Georgi Vasilev – Stefan Dobrev takođe u micubiši lanseru IX evolucije.

Vladica Rabrenović - Peter Henel SI Brdo 1

Vladica Rabrenović – Peter Henel SI Brdo 1

Najbolje plasirana posada u mešovitom sastavu Vladica Rabrenović – Peter Henel u reno kliu R 3 zauzela je peto mesto u generalnom, ujedno i prvo kada je u pitanju nacionalni šampionat.

Miroslav Angelov - Nedeljko Sivov SI Brdo 1

Miroslav Angelov – Nedeljko Sivov SI Brdo 1

Poslednji 12. brzinski ispit Mitrovo polje morao je da bude prekinut usled ozbiljnog izletanja posade Miroslav Angelov – Nedeljko Sivov u škodi fabiji R 5, koja je u tom trenutku bila drugoplasirana u generalnom plasmanu. Zbog bezbednost posade, a ujedno i zbog intervencije, jer je automobil završio daleko od puta, organizator je doneo odluku da preostale posade brzinski ispit odrade kao etapu, ne bi li posadi ukazala pomoć, odnosno kako bi automobil izvukli iz šume.

Goran Rabasović

Goran Rabasović

Odličnu partiju tokom dva dana na šest lokacija pružila je posada Goran Rabasović – Milan Janić u sitroenu C 2 R 2 i zasluženo su osvoji 11. mesto u generalnom, odnosno drugo u šampionatu Srbije. Luka Kotorčević – Dejan Pejić u pežou 106 bili su na visini zadatka i još jednom skrenuli pažnju domaće sportske javnosti na atraktivne nastupe na brzincima. Aleksandar Tanović i Aleksandar Petričević u pežou 205 domogli su se 18. mesta u generalnom, odnosno četvrtog za domaći, a Aleksandar Dučić i Vladimir Zarić u rentiranom Hjundaiu i 20 završili su na tik iz pomenutih u generalnom, tačnije na petom za šampionat Srbije.

Aleksandar Dučić - Vladimir Zarić SI Brdo 1

Aleksandar Dučić – Vladimir Zarić SI Brdo 1

Od 42 posade koliko ih je bilo na ceremonijalnom startu do cilja ih je stiglo 29. To govori u prilog činjenici ne samo da ih je odustalo 13, već da su se na svim nivoima vodile bespoštedne borbe za svaki plasaman počev od evropskog reli trofeja, preko FIA CEZ reli šampionata, balkanskog reli trofeja i reli šampionata Bugarske, BiH i Srbije.

Tihomir Startiev - Dobrin Borisov SI M. Polje 2

Tihomir Startiev – Dobrin Borisov SI M. Polje 2

Ako je suditi po reakcijama samih aktera, odnosno posada, Vrnjačka banja je i te kako položila ispita i narednih sezona biće sasvim sigurno odličan domaćin najboljim takmičara sa ovih prostora kada je u pitanju najzahtevnija disciplina auto sporta.

Generalni plasman

1. D. Girtofan – T. Marza, 2. M. Čakal – M. Kolglv, 3. G. Vasilev – S. Dobrev, 4. T. Startiev – D. Borisov, 5. V. Rabrenović – P. Henel, 6. A. Titov – D. Georgiev, 7. H. Atansov – M. Ivanov, 8. A. Girtofan – D. Vraja, 9. D. Stojanova – I. Ivanova, 10. J. Atanasov – J. Janakiev…

Tagovi: , , , ,

Odgovor na Girtofanu 51. Srbija reli

  1. [* Shield plugin je označio ovaj komentar kao „0“. Razlog: Failed GASP Bot Filter Test (checkbox) *]
    […] Izvor i više slika na sajtu Plumrace.com […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *