MENI

Žestoke borbe na Mišeluku

Relisti „osvajaju“ Đerdap

5. 06. 2018. Comments (0) Views: 521 Autosport, Kružne trke

Filipović pobedom otvorio sezonu

Minulog vikenda na uličnoj stazi Mišeluk nadomak Novog Sada na prvoj trci sezone šampionata Srbije na kružnim stazama, Dragan Gagi Filipović član XM rejisng tima ubedljivom pobedom u klasi 1400 N, na najbolji način započeo je odbranu titule.

Dragan Filipović posle trijumfa na Mišeluku

– Posle uspešnog takmičarskog vikenda na startu sezone i pobede, mnogo se lakše diše. Činjenica je da nam uspeh nije pao sa neba, već je to razultat XM rejsing tima, koji je čitavu zimu predano radio na pripremi trkačkog automobila pežo 106. Kada smo automobil učinili maksimalno konkurentnim, drugi deo da kažem posla bio je na meni. Tokom subotnjih kvalifikacija na Mišeluku bio sam dovoljno siguran, da ću na nedeljnoj trci pobediti, ali se zbog toga nisam previše opuštao. Maksimalno skoncentrisan, naročito što smo vozili u diviziji, odradio sam svih 15 krugova i zasluženo slavio – jasan je Dragan Filipović.

Za dve nedelje je na redu trka na Zalužanim kraj Banjaluke u Republici Srpskoj.

– Sledaća stanica je Banjaluka, tačnije staza Zalužani, koja je svim trkačima i te kako poznata. Tokom pauze imaćemo vremena da se odmorimo i napravimo startegiju za drugu trku sezone, posle koje sledi pauza od meseca dana. Potrebno je ponoviti rezultat sa Mišeluka, kako bi relaksirano sačekali Beranovac. Posle Kraljeva sledi letnja pauza, a to bi ujedno bilo i više od polovine sezone na krugu, tako da je vrlo bitno da imamo kontinuitet – poručio je Gagi Filipović.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *