MENI

Kvalifikacije najavljuju žestoke okršaje na Mišeluku

Filipović pobedom otvorio sezonu

4. 06. 2018. Comments (0) Views: 1266 Autosport, Kružne trke

Žestoke borbe na Mišeluku

Dugoočekivana kružna trka Mišeluk u Novom Sadu je konačno otkrila skriveno oružje vozača koji su pripremali čitavu zimu i proleće da bi započeli takmičarsku sezonu na krugu. Bili smo svedoci žestokih borbi, u svim klasama u kojima je bilo 88 vozača, a posebno u klasi jugo Mal N i Hibrid. Takođe, publika je mogla videti velike borbe za pozicije, nesportske voženje, udarce, izletanja, paljenje i prevrtanje automobila.

Prevrtanje Mišeluk 2018

U najjačoj klasi E1-2000 Nemanja Milovanović je pobedio, pošto je skoro dva nepune godine imao ogromne probleme sa automobilom Honda Civic Tipe-R, ne završavajući ni jednu trku. Konačno, automobil je radio kako treba, a on i njegov tim su presretni ostvarenim rezultatom. Na drugoj i trećoj poziciji završili su Aleksa Radojković i Aleksandar Marinković.

Dragan Stojković Verba Mišeluk 2018

Klasa SP je mogla biti najinteresantnija da su izdržali svi automobili. Pobedio je Dragan Stojković, ispred Darka Božilovića koji je imao slab tempo zbog problema sa automobilom, dok je Dejan Čolović osvojio treće mesto. Mirko Milovanović je odustao zbog problema sa automobilom, a Aleksandar Tošić nije startovao zbog problema sa biračem brzina.

Radoslav Vukosavljević Mišeluk 2018

U klasi 4 (E1-1600) Radoslav Vukosavljević slavio je u odlično pripremljenom pežo 106, kojem ni jedan super brzi Nenad Savić nije uspio pomrsiti račun, dok je trećeplasirani Dragan Lukić koji je kasnio za 24 sekunde, za pomenutim dvojcem koji su se borio za prvu poziciju.

Dagan Gagi Filipović Mišeluk 2018

U klasi 3 – 1400 gr.N Dragan Filipović je pobedom započeo odbranu titule, ispred jednog od najvećih rivala Radmila Vojnovica sa čak 13 sekundi prednosti. Milovan Ratković završio je na trećoj poziciji nakon najžešće borbe na stazi, koju je imao sa poznatim Bojanom Simić „Turbe“ iz Banja Luke (BiH).

Tošić i Nastasijević Mišeluk 2018

U klasi Hibrid pobednik je odlučen nakon žestoke borbe između Dušana Nastasijevića i Časlava Tošića. Na kraju slavio je Tošić, a pomenuti akteri ponudili su zabavu za publiku velikim brojem promena na vodećoj poziciji. Treći na cilju je došao Petar Miloradović koji izvanredno odradio trku, počevši od sedme pozicije.

Vladimir Đurović Mišeluk 2018

Dok u klasi Mal N, Vladimir Đurović dobija pametnu pobedu nakon što je započeo sa osmog položaja i sa majstorskim vozačem došao do prvog mesta. Drugog i trećeg mseta na podijumu domogli su se Dragan Gajić i Vukašin Stevanović. Vredan pomena je i Mladen Simunović koji je završio kao peti, sa akcentom da mu je ovo tek druga sezona.

Sledeća trka su Zalužani u Banjaluci za dve nedelje.

tekst i foto: brzkrug.com

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *