MENI

Marjanović dominirao u Rumuniji

Trkom MX divizije startovao Balkanski u Globarima

22. 06. 2018. Comments (0) Views: 522 Motociklizam, Motokros

Balkanski šampionat u Globarima

Centralni događaja sezone moto kros discipline na domaćim prostorima unazad nekoliko sezona održava se na stazi MK Gajić u Globarima nadomak Kruševca. Balkanski šampionat najjače je takmičenje u ovom delu Evrope, koje standardno okuplja veliki broj takmičara. Na proverenoj stazi koja pledira da bude domaćin takmičenjima daleko višeg ranga, ovog vikenda ljubitelji moto krosa moći će da uživaju u majstorijama jahača iz: Bugarske, Makedonije, Grčke, Hrvatske, BiH, Mađarske i naravo Srbije.

Janko Ralić 100

Zbog velikog broja takmičara ujedno i klasa, subotnji programa počinje u ranim prepodnevnim satima slobodnim treninzima, kako bi se takmičari upoznali sa stazom, odnosno da bi se opredeli kako će podesiti takmičarske sprave. Tačno u podne počinju kvalifikacije, a u 15 časova i kvalifikaciona trka za klasu MX 85 u trajanju 15 minuta + 2 kruga. Klasa MX 65 odradiće kvalifikacionu trku u 15.40 časova u trajanju 10 minuta + 2 kruga. Finale subotnjeg dana pripada klasama MX i MX 1 koje će voziti prve trke u 17.40 časova 15 minuta + 2 kruga, odnosno drugi u 18.15 sati u trajanju 25 minuta + 2 kruga.

Svečanim otvaranjem u 10 časova počinje nedeljni takmičarski dana. Prvi na stazu izlaze takmičari klase MX koji će voziti drugu trku, a posle njih slede prve trke za klase MX 2, MX 85, MX 65, Open, zatim druga trka MX 1 i onda sve ponovo. Svečano proglašenje i dodela nagrada zakazani su za 18 časova.

foto: motofoto.rs

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *