MENI

Balkanski šampionat u Globarima

Rus i Čeh održali javni čas kros vožnje u...

23. 06. 2018. Comments (0) Views: 1262 Motociklizam, Motokros

Trkom MX divizije startovao Balkanski u Globarima

Balkanski moto kros šampionat koji se pretposlednjeg vikenda juna održava na stazi MK Gajić u Globarima startovao je u subotu 23. juna u 17.30 časova trkom MX divizije koju sačinjavaju klase: MX 3, MX B i MX S. Puna startna rampa i prava poslastica viđena je u smiraj dana, koja je zapravo poslužila kao uvod za nedeljni takmičarski dan, koji je planiran da svečano bude otvoren u 10 sati. Od 37 takmičara koliko ih je startovalo najubedljiviji bio je Martin Todorov uz Bugarske.

Martin Todorov MX divizijaPosle tehničkog prijema i verifikacije, pravo nastupa dobilo je 117 takmičara u svim raspisanim klasama. Po rečima upućenih nedostaje jedno 15 domaćih takmičara, koji iz samo njima znanih razloga nisu došli u Globare, a nezvanično se moglo čuti da je u pitanju strah od kunkurencije iz inostranstva. Pitanje je, kako će isti napredovati, ako i žele, pod uslovom da je razlog koji je naveden istinit.

MX race subota Globare 1

Prvi deo dana pripao je slobodnim treninzima po klasama, a kasnije i kvalifikacionim trkama u klasama MX 65 i MX85. Raduje činejnica da u MX 65 klasi ima tačno 20 takmičara, od kojih se prvih osma vozi u jednoj sekundi. Nešto malo manje ih je u klasi MX 85 ali je i kod njih vrlo „tesno“ sa vremenima, što svako obećava višene nego uzbudljive i neizvesne trke kod podmlatka.

MX65 Globare subota 1

Nedeljni takmičarski dan posle otvaranja počinje drugom trkom MX divizije, kasnije slede prva trka MX 2, zatim MX 85, za njim MX 65, pa OPEN i MX1, i tako još jednom. Svečano proglašenje zakazano je za 18 časova.

EMX 65 qualifying race

EMX 85 qualifying race

MX Race 1

MX2 qualifying practice

OPEN i MX1 qualifying practice

  • MX race subota Globare 2
  • MX race subota Globare
  • MX2 subota Globare 1
  • MX2 subota Globare
  • MX65 Globare subota 3
  • MX65 Globare subota 4
  • MX65 Globare subota 5
  • MX65 Globare subota

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *