MENI

Neca Jovanović briljirao na slobodnim treninzima u Hrvatskoj

Dva druga mesta za Necu Jovanovića u Novom Marofu

12. 05. 2018. Comments (0) Views: 275 Karting

Uroš Stevanović sondira Novi Marof

Uroš Stevanović aktuleni prvak klase KF 3 SSKS, ovog vikenda nastupa pod licencom SAKSS na stazi Novi Marof u Hrvatskoj. Svestan činjenice da ako želi da napreduje, a želi i u njemu ima i te kako potencijala, nije pametno da se „zatvara“ u lokalnim okvirima, već da iskustvo stiče na međunarodnoj sceni.

Uroš Stevanović na stazi Novi Marof

– Sviđa mi se kakva je organizacija i što ima dosta vozača. Staza je brza i na po nekom mestu ima rupa. Posle slobodnih treninga nalazim se u top 5 vozača i mislim da mogu da održim poziciju na trci, ako ne izvuku nekog iz šešira – rekao je Stevanović.

Prošle godine Stevanović junior bio je u Italiji i zahvaljjući tome stekao je određeno iskustvo, ali pomenutog nikada dovljno, naročito kada je u pitanju suvozemna tehnička disciplina kakav je karting. Vikend u Hrvatskoj u klasi rotaks junior dobro će mu doći da odmeri snage sa konkurencijom kako bi uvideo gde se nalazi u odnosu na pomenutu i prevali nekoliko desetina trkačkih kilometara.

Aleks Lazarac Novi Marof

Boje Srbije u pomenutoj klasi pored Stevanovića braniće još: Aleks Lazarac, Filip Jenić i Nikola Tošić. Valja naglasiti da su pored pomenute dece učešće na takmičenju uzeli sin i otac, Luka i Tomislav Purčar Vojnić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *