MENI

Delta Motors na otvaranju sezone apeluje na bezbednost

Nina, Nevena, Ilija i Konstantin predstavljaće Srbiju na finalu...

25. 05. 2018. Comments (0) Views: 228 Bezbednost

Republičko ŠZOS u Beogradu

Danas i sutra u Beogradu se održava 49. republičko takmičenje „Šta znaš o Saobraćaju“ (ŠZOS). Najuspešniji sa okružnih takmičenja iz cele Srbije i sa gradskog nadmetanja u Beogradu, boriće se za pobedu i plasman na FIA Evropski šampionat, koji će se početkom septembra održati u Mađarskoj. U teoretskom delu takmičenja, u Domu učenika srednje železničke škole danas će osnovci rešavati testove, dok će u subotu (sutra), u Ledenoj Hali Pionir, u praktičnom delu takmičenja na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja, odmeriti snage u vožnji bicikala.

Okupljanje i registracija takmičara počinje danas u 10 časova u Domu učenika srednje Železničke škole, u ulici Zdravka Čelara br. 14 u Beogradu. Tačno u 17 časova tamo će početi i polaganje testova (teoretski deo). U subotu, takmičenje na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja startuje u 10 časova, u Ledenoj hali Pionir (Čarlija Čaplina br. 39).

Proglašenje državnih šampiona u poznavanju saoraćaja i dodela nagrada najboljima je u subotu u 15.10 minuta u Ledenoj hali Pionir. Auto moto savez Srbije je za najuspešnije na republičkom takmičenju pripremio i vredne nagrade, koje će prilikom proglašenja dodeliti domaćin takmičenja predsednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija, direktor policije Vladimir Rebić i generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev. Osim pobednika republičkog takmičenja tada ćemo znati i koje dve devojčice i dva dečaka će Srbiju početkom septembra predstavljati na Evropskom šampionatu, kada će 4. put pokušati da osvoje zlato.

Takmičenje “Šta znaš o saobraćaju” je zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ima podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola, AMS Osiguranja i mnogobrojnih sponozora i prijatelja takmičenja.

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *