MENI

Republičko ŠZOS u Beogradu

Bosch pretvara automobil u sredstvo za spasavanje života

27. 05. 2018. Comments (0) Views: 131 Bezbednost

Nina, Nevena, Ilija i Konstantin predstavljaće Srbiju na finalu Starog kontinenta

ŠZOS je najstarije i najmasovnije učeničko takmičenje u Srbiji i zvanično je takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i ove godine organizovano je širom Srbije uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja, Ministarstva unutrašnjih poslova, škola i sponzora. Sami učesnici i nastavnici stoje iza ocene AMSS-a da je nacionalno finale i ove godine prošlo uspešno i da je odlično organizovano. Posle uspešno realizovanog nacionalnog finala, AMSS preuzima i pripremu reprezentacije za nastup u Evropi krajem septembra u Mađarskoj. Četvoročlana ekipa, dve devojčice i dva dečaka koji su se danas pokazali kao najuspešniji, Nina Polić, Nevena Dragićević, Ilija Mrkšić i Konstantin Nićetin, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope, i četvrti put pokušati da osvoji titulu šampiona.

4_Mirko Butulija,Vladimir Rebić,Predrag Đurđev sa učesnicima

AMSS je i ove godine u Ledenoj dvorani hale Pionir u Beogradu organizovao dvodnevno državno takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”. Tradicionalno nadmetanje učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i veštini vožnje bicikala počelo je u petak teorijskim testom, u Domu učenika Srednje železničke škole, a nastavljeno je u subotu na poligonu spretnosti i praktičnog ponašanja koji simulira saobraćajne situacije iz svakodnevnog života.

Najuspešnijim učesnicima vredne nagrade i priznanja uručili su domaćini takmičenja predsednik AMSS Mirko Butulija i generalni sekretar Predrag Đurđev, kao i direktor policije MUP-a Vladimir Rebić.

Predsednik AMSS Mirko Butulija je dodelio nagrade najboljim ekipama i čestitao najuspešnijim osnovcima, zahvalivši se svima koji su učestvovali u realizaciji a posebno nastavnicima i Društvu nastavnika tehnčkog obrazovanja

– Ovo jedinstveno takmičenje pored takmičarskog ima edukativni karakter, i ponosni smo na to što je u proteklih 49 godina kroz projekat “Šta znaš o saobraćaju” preko deset miliona dece edukovano o saobraćajnoj kulturi. Samo ove godine kroz takmičenje je prošlo 300 000 đaka koji su stekli nova znanja o bezbednosnom ponašanju u saobraćaju. Hvala svim nastavnicima koji su svojim predanim radom ostvarili ciljeve ovog takmičenja, zajedno sa svojih stotinu učenika koji su se borili danas za titule prvaka kao najbolji u svojim okruzima – Vi ste naši najveći promoteri bezbednog učestvovanja u saobraćaju. AMSS će naći model podrške tom predanom radu i nagraditi sve nastavnike i takmičare koji su se plasirali na republičko takmičenje u saradnji sa drugim drštveno odogovorim kompanijama koje će se verujemo odazvati našem pozivu! Učenicima koji su danas znanjem i veštinama obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo, želim da se i ove godine vrate u Srbiju kao Evropski prvaci – poručio je još na današnjem proglašenju Mirko Butulija“.

7-Mirko Butulija sa nastavnikom tehničkog obrazovanja

Direktor policije MUP-a RS Vladimir Rebić dodelio je nagrade najbolje plasiranim na republičkom takmičenju, koji će činiti reprezentaciju Srbije na predstojećem Evropskom prvenstvu Međunarodne automobilske federacije (FIA), u Budumpešti.

– Sa radošću podržavam sve aktivnosti koje AMSS tokom godine organizuje u akciji „Šta znaš o saobraćaju“, kao i sve one aktivnosti koje se uz podršku MUP-a RS sprovode u okviru edukacije o bezbednom učešću u saobraćaju. Rebić je na kraju obraćanja čestitao Auto-moto savezu na organizaciji i posebno se zahvalio deci učesnicima takmičenja.

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *