MENI

Kocići najvatreniji u Deliblatskoj peščari

S’ Bugarima u bolje sutra

16. 05. 2018. Comments (0) Views: 1137 Autosport, Brdske trke, Kružne trke

Radojković u novoj hondi „juri“ dijamant

Aleksa Radojković višestruki šampion Srbije u kartingu i automobilizmu vlasnik dve Zlatne kacige SAKSS u novu sezonu ulazi sa novim automobilom i starim ambicijama, a to je da se domogne još jedne titule šampiona, koja bi rezultirala Dijamantskom kacigom, najprestižnijim trofejom svakog trkača.

– Uz dosta peripetija, kako to obično ume da bude došao sam u posed honde sivik koju ću ove godine voziti na kružnim i brdskim stazama. Ovo nije prva honda koju sam imao u vlasništvu, ali je novije generacije, tako da je to dodatni izazov. Japanski automobili su specifični i automobilisti se dele na koji ih izuzetno vole i respektuju i na one koji misle da su evropski, odnosno američki bolji. Što se mene tiče, potrebno je da ga što bolje podesimo i da se što brže uvozam, a rezultati će doći – jasan je Radojković.

Aleksa je osnovnu školu sportske vožnje poznatiju kao karting završio sa odličnim uspehom i na isti način nastavio u auto sportu na brdskim i kružnim stazama.

– Kao i prethodnih sezona fokusiraću se na brdske i kružne trke. Na brdu ću voziti za generalni plasman, na krugu u klasi E 1. Ovog vikenda putujem u Knjaževac na prvu brdsku trku sezone, gde ću realno moći i da probam automobil. Što se tiče kruga, prvog vikenda juna na uličnoj stazi Mišeluk u Novom Sadu startuje šampionat Srbije u drugoj disciplini koju ću voziti, tako da se nadam što boljim plasmanima, kako bih sezonu krunisao Dijamanstkom kacigom – poručio je Aleksa Radojković.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *