MENI

Globare za start Otvorenog šampionata Srbije u moto krosu

Gužva na startu sezone u Globarima

13. 04. 2018. Comments (0) Views: 1049 Motociklizam, Motokros

Renome iziskuje rezultate

U skladu sa renomeom, AMSK „Čačak“ u novoj sezoni ima jasne ambicije, osvajanje jednog od prva tri mesta u profi klasi i u amaterskim klasama, odnosno u pojedinačnoj i ekpinoj konkurenciji i obeležavanje 40 godina organizacije moto kros trka na stazi „Miloš Lijeksić“ na Jeljenu.

Po rečima odgovornih, za klub će u ovoj sezoni nastupatiu, u klasi MX 65 prošlogodišnji osvajač trećeg mesta u šampionatu Srbije Filip Rajević, u klasi MX 85 Dušan Rakić, od koga se očekuje da u ovoj sezoni pokaže svoje vrednosti. U klasi MX 1 povratnik u moto kros, iskusni Dalibor Stanojev, nekadašnji šampion klase MX 2 i osvajač tri vicešampionske titule, kao i osvajač trećeg mesta u klasi MX 1, koji je nastupao za više klubova u zemlji i inostranstvu. U klasi MX B dugogodišnji takmičar Dejan Matijević, Vlade Rajević, nekadašnji vozač klase MX 1 i debitant u krosu, Stevan Stanković, nekadašnji vozač discipline Enduro.

Do trke u Čačku, očekuje se povratak nekadašnjeg šampiona u klasi MX B Nemanje Petrića, posle duže pauze zbog teške provrede iz prethodne sezone. Plan kluba je da se angažuje još vozača do jubilarne 40-te trke u Čačku.

Davne 1978.godine na stazi na Jeljenu održana je prva trka, koja je vremenom prerasla u tradiciju, kojom može da se pohvali mali broj klubova u zemlji i okolini.

Kao uvertira trke, održaće se promocija knjige o moto sportu u Čačku i trka na Jeljenu kojoj će prisustvovati nekadašnji vozači kluba i drugih klubova iz inostranstva, kao i brojni sportski radnici. Na samoj trci organizator očekuje dolazak vozača iz Slovenije, BIH, Makedonije, Hrvatske i dr. Cilj je da nakon održavanja trka u junu mesecu, klub aplicira za dobijanje licence za održavanje Istočno evropskog šampionata.

S. Tanasković

Tagovi: ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *