MENI

DUŠANA BORKOVIĆA SLAVIO U BAHREINU

Pešović poklonio sinu pehar za rođendan

22. 04. 2017. Comments (1) Views: 701 Autosport, FIA CEZ, Kružne trke

Kastratoviću pol-pozicija, Pešović startuje drugi u klasi

Na prvim kvalifikacijama u novoj sezoni Centralnoevropske zone srpski predstavnici su odlično prošli.

kastratovic-foto-fia-cez-678x381

Foto: FIA CEZ

Zoran Kastratović startovaće sa pol-pozicije u prvoj sprint trci u klasi D4 ispod 2000 kubika, dok se Rudi Pešović u “audiju RS3 LMS” kvalifikovao kao drugi u klasi D6-5, a apsolutno trinaesti među vozačima automobila od preko 2 litra zapremine.

Posle komplikovane situacije sa snegom i veoma hladnim vremenom, danas je na Hungaroringu bilo sunčano i znatno toplije.

Spring kvalifikacije bile su podeljene u dve grupe, za automobile iznad i ispod 2000 kubika.
tabela-rudi-hungaroring

U Pešovićevoj grupi najbolji je bio Slovak Jirko Malharek u “BMW M6 GT3”, koji je mađarsku pistu prešao za 1:44,188. Rudi je u svojoj D6-5 klasi izvezao 1:56.525 izgubivši kvalifikacionu bitku od Mađara Marka Jedlockog u Zengeovom “seat leonu”.

Kastratović, kojeg mađarski mediji nazivaju “kraljem Hungaroringa”, bio je čitave dve sekunde bolji od prvog pratioca Čeha Petra Mandelika u “lotusu egziž”. Srbin je stazu prešao za 1:58,030.

tabela-kastro-hungaroring

Tandem Vesnić-Višomirski je krugom od 1:56.360 obezbedio apsolutno deseto mesto u zasebnim kvalifikacijama za CEZ endurans trku. Srpsko-poljski dvojac u “audiju RS 3 LMS” jedini od 13 učesnika trke izdržljivosti nastupa kao predstavnik klase D6-5.

preuzeto sa: www.serbiaring.com

Odgovor na Kastratoviću pol-pozicija, Pešović startuje drugi u klasi

  1. […] Kastratoviću pol-pozicija, Pešović startuje drugi u klasi […]