MENI

Radojković nastavio šampionski niz

Kalendar takmičenja već spreman!

27. 12. 2017. Comments (0) Views: 995 Autosport, Kružne trke

Filipović preko Beranovca do titule

Devetu sezonu bavljenja auto sportom Dragan Gagi Filipović krunisao je titulom šampiona na kružnim stazama u klasi 1400 N. Mladi as iz Zemuna do iste je doša pre svega zahvaljujući dvostrukim pobedama na nekadašnjem vojnom poligonu za obuku vozača motora i kamiona Beranovac, nadomak Kraljeva. Na Mišeluku je morao da odustane, dok je Ušće odradio polovično.

– Sada kada je sve završeno i kada malo bolje razmislim o sezoni, koja je praktično za nama, mogu reći, da nije bilo ni malo lako osvojiti titulu na kružnim stazama u klasi 1400 N. Konkurencija je bila više nego jaka, ali u toliko mi je titula draža. Zahvaljujući pre svega dobroj pripremi automobila uspeo sam da na duplim trkama koje se organizovane na Beranovcu osvojim četiri prva mesta, što je definitivno bilo presudno da na kraju slavim, mogu slobodno reći sasvim zasluženo – uvodne su reći Filipovića.

Od sedam okršaja koliko ih je bilo u kalendaru takmičenja Sportskog auto karting saveza Srbije, Filipović je četiri puta bio prvi, jednom drugi,uz po jedno odustajanje i jednom nije startovao.

– Uvodni vikend sezone u Kraljevu rešio sam dvostrukom pobedom. Na Mišeluku sam nažalost odustao posle izletanja zbog prosutog ulja na stazi i pored ogromnih napora prateće ekipe da osposobe automobil posle peha na subotnjem treningu. Na prvom Ušću morao sam da se zadovoljim drugim mestom, dok na drugom nisam startovao. Finale je pripalo Beranovcu, gde sam ponovio uspeh sa starta sezone i domogao se titule – rezimira Gagi.

Pored uspeha na krugu Filipović je ove godine slavio i na brdskoj trci Avala.

– Avala je stvar prestiža i po pravilu uvek učestvujem na „domaćoj“ brdskoj trci. Osvojio sam prvo mesto u klasi 1400 N i stari sam novi vlasnik rekorda staze u pomenutoj klasi. Činjenica je da preferiram samo kružne staze, ali Avala se vozi bez razmišljanja, jer ponoviću još jednom to je bitna trka za sve automobilste iz Beograda – jasan je momak iz Zemuna.

Predstojeća sezona donosi nove izazove, a o istim valja razmišljati tokom zimske pauze.

– Naredne godine planiram da odbranim titulu na kružnim stazama u klasi 1400 N, što svakako neće biti lako, ali u tome je i draž. Znam iz iskustva da je mnogo lakše napadati kako bi osvojio, nego napadati da bi odbranio titulu. Pored toga u planu nam je kupovina automobila 1600 specifikacije, ali ćemo o tim detaljima više pričati kada dođe vreme.

Tagovi: , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *