MENI

Filipović preko Beranovca do titule

Zgodna i seksi Ines pokori će Hrvatsku

5. 01. 2018. Comments (0) Views: 613 Autosport, Brdske trke, Karting

Kalendar takmičenja već spreman!

Kao retko kada u prethodnim decenijama, kalendar takmičenja za Šampionat Srbije u svim disciplinama za 2018. godinu je spreman! Istini za volju, u pitanju je predlog kalendara, izglasan na poslednjoj sednici Izvršnog odbora, ali je za konačnu potvrdu potrebna zapravo samo konfirmacija potencijalnih organizatora u tzv. rezervnom terminu (simbol R.T. u predlogu kalendara).

Predlog kalendara takmicenja za 2018

Na opšte zadovoljstvo svih, već na prvi pogled se primećuje „izdašnost“ trkačkog „rasporeda časova“ u svim disciplinama. Na brdskim trkama predviđeno je sedam stanica i isto toliko trka, jer je koncept održavanja duplih trka ukinut. Pored već poznatih staza i jednog rezervnog termina, potpuno novi organizator je klub „Oracal“ i staza na Kosmaju.

Relisti će imati pet domaćih takmičenja smeštenih u četiri vikenda, jer se na Srbija reliju svaki dan boduje zasebno, kao poseban reli. Jedini novitet je izostanak Zlatiborskog relija, kojeg menja reli u Majdanpeku i Boru, koji je pre nekoliko godina već uspešno organizovao G. A. G. A. rejsing tim.

Na kružnim stazama je predviđeno šest trka, i to pojedinačnih, jer su i ovde ukinute duple trke. Beranovac će dva puta biti domaćin tokom sezone, Ušće i Novi Sad će „krugaše“ dočekati po jednom, a u jedan rezervni termin će gotovo sigurno biti smeštena trka u Banjluci, na pisti u Zalužanima, odakle se čeka samo još zvanična potvrda tamošnjih sportskih radnika na čelu sa Božom Erakom.

Veliko pojačanje u brojnosti imaće i sve popularniji auto- slalom. Tokom Sajma automobila biće upriličeno premijerno takmičenje, još jedna nova staza je u Zrenjaninu, u tzv. Industrijskoj zoni, a potom slede Aranđelovac, Beograd i Tara.

Posebna priča je karting kalendar, koji bukvalno vrvi od takmičenja! Primetan je veliki broj okršaja u inostranstvu, na CEZ stanicama u Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj, a uzrok tome je pokretanje zajedničkog trkanja u „Rotaks sport stil“ kupu, gde će se naši najmlađi i najtalentovaniji takmičari boriti s vršanjacima iz nekadašnje zajedničke države, a pobednik Kupa dobija jedinstvenu nagradu- kartu za učešće na svetaskom finalu Rotaks kupa! Pored tih trka, za one koji ipak ostanu u granicama Srbije, predviđena su dodatna tri vikenda s ukupno šest trka, u Beogradu, Kuli i Zrenjaninu.

Nosilac takmičenja na trkama ubrzanja 402 metra na domaćim prostorima biće Kovin, gde će na pisti tamošnjeg vojnog aerodroma biti organizovana dva vikenda, uz jedan tradicionalni na Ušću. Svoj program od četiri vikenda imaju i učesnici u disciplini Drift, za sada su sigurne trke u Čačku i Valjevu, a uskoro se očekuju potvrde i još dva veoma ozbiljna organizatora.

Pored „gustog“ kalendara u svim disciplinama, ono što posebno raduje jeste činjenica da će svi potencijalni takmičari imati sasvim dovoljno vremena za pripremu, s obzirom da se termini trka uglavnom već znaju.

Izvor: SAKSS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *