MENI

Regionalna prezentacija Talismana

Nissanov Stig prvi put predstavljen javnosti

27. 05. 2016. Comments (0) Views: 691 Industrija, Renault

Laurens van den Acker proglašen je za Dizajnera godine na dodeli nagrada časopisa Autocar 2016

Autocar je Laurensa van den Ackera proglasio Dizajnerom godine na svečanosti održanoj u Silverstoneu.
Nagrada je priznanje van den Ackeru, Renaultovom višem potpredsedniku za korporativni dizajn, za transformaciju čitave palete Renaultovih modela od pridruživanja francuskom proizvođaču 2009. i pohvala njegovom načinu vođenja.

?????????????????????????????????

Matt Burt, urednik časopisa Autocar, rekao je: „Laurens van den Acker istovremeno je vođa sa vizijom koji će nadahnuti sve oko sebe i fantastičan dizajner automobila. Pod njegovim vodstvom Renaultov dizajn je doživeo transformaciju. Svaki automobil u ponudi je prepoznatljiv već na prvi pogled, bilo da je reč o lepuškastom licu Clija, bilo o prekrasnim novim modelima Mégane i Scénic čija prodaja u Evropi počinje kasnije ove godine. Mi u časopisu Autocar cenimo njegov jasan dizajnerski smer, način vodstva koji omogućava drugima da se istaknu i činjenicu da njegov tim zajedničkim snagama stvara automobile privlačne baš svima.”

Komentarišući nagradu, Laurens van den Acker, viši potpredsednik za korporativni dizajn, rekao je: „Velika mi je čast da primim ovu prestižnu nagradu časopisa Autocar. Želim da je podelim sa svojim timom dizajnera koji me uvek iznova oduševi svojom kreativnošću i strašću. Kreiranje prekrasnih, inovativnih automobila pokreće nas svakoga dana i ovo veliko priznanje će nas u budućnosti motivisati još više.

Časopis Autocar je proglasio Renaultovog višeg potpredsednika korporativnog dizajna za Dizajnera godine
 Nagrada je priznanje van den Ackerovom vodjstvu, viziji i dizajnu
 Holandski dizajner je započeo Renaultovu transformaciju 2009.
 Od predstavljanja novog Clija 2013. Laurens van den Acker i njegov tim predstavili su 26 novih ili redizajniranih modela(1), što Renaultovu aktuelnu ponudu čini najmlađom u Evropi.
 Najnovija kreacija Laurensa van den Ackera, potpuno novi Renault Scénic, na evropsko tržište stiže u septembru 2016.

Pod njegovim vodjstvom 2010. osmišljena je Renaultova strategija dizajna Life Flower, u sklopu koje je nastao niz konceptnih automobila koji su inspirisali paletu serijskih Renaulta. Strategiju Life Flower čine pojedinačne „latice” koje odgovaraju fazama života pojedinca: zaljubljivanje, odlazak na putovanje, osnivanje porodice, rad, igra i sazrevanje. Ta strategija dizajna usklađena je sa definicijom novog dizajnerskog pravca nadahnutog trima rečima koje odražavaju viziju marke: jednostavno, senzualno i toplo.

Prošle godine su uspešno lansirani novi Espace, Talisman i Kadjar, a Renault je osnažio svoj položaj na rastućim tržištima Indije i Brazila predstavljanjem Kwida i Dustera Oroch. Ove godine je Renault osvojio nekoliko nagrada na Međunarodnom festivalu automobila (Talisman je proglašen najlepšim automobilom godine, a Laurens van den Acker osvojio je nagradu za dizajn), a nezavisna evropska organizacija Women and Vehicles dodelila je nagradu za Ženu godine Renaultovoj šefici dizajna za vozila C-segmenta Agneti Dahlren.

Renault Design je međunarodni tim stručnjaka sa studijima u Francuskoj, Rumuniji, Brazilu, Južnoj Koreji i Indiji. Ti timovi dizajniraju automobile svih marki Grupe Renault, Renault, Dacia, Renault-Samsung Motors i Alpine, koja će uskoro ponovno krenuti u osvajanje tržišta. Laurens van den Acker je vodja odeljenja Renault Design na globalnom nivou i nadgleda sve dizajnerske centre i njihovih 500 zaposlenih.
Latica strategije Life Flower
Konceptni automobil
Premijera
Izvedeni serijski automobil(i)
Love
DeZir
Pariški salon automobila 2010.
Clio (2012.)
Explore
Captur
Ženevski salon automobila 2011.
Captur (2012.), Kadjar (2015.)
Family
R-Space
Ženevski salon automobila 2011.
Potpuno novi Scénic (2016.)
Work
Frendzy
Frankfurtski salon automobila 2011.
Play
Twin’Run; Twin’Z
Velika nagrada Monaka 2013.; Međunarodni salon automobila u Milanu 2013.
Potpuno novi Twingo (2014.)
Wisdom
Initiale Paris
Frankfurtski salon automobila 2013.
New Espace (2015)

O Laurensu van den Ackeru

Laurens van den Acker, rođen 5. septembra 1965., diplomirao je industrijski dizajn na Tehnološkom fakultetu u Delftu u Holandiji. Karijeru je započeo 1990. kao dizajner za Design System URL u italijanskom gradu Torino. Audiju se pridružio 1993. kao dizajner spoljašnjeg izgleda automobila u Ingolstadtu (Nemačka). Viši dizajner u SHR Perceptual Management u Newbury Parku (SAD) postao je 1996. Godine 1998. postao je šef dizajna grupe za brendiranje u Ford Motor Company u Irvineu (Kalifornija). Šef dizajna platforme Ford Escape u dizajnerskom centru u Dearbonu (SAD) je postao 2003., a 2005. je imenovan za šefa dizajna odeljenja za strateški dizajn. Godine 2006. postao je šef odeljenja za dizajn u Mazda Motor Corporation u japanskoj Hiroshimi. Grupi Renault pridružio se u maju 2009., a višim potpredsednikom za korporativni dizajn imenovan je 1. septembra 2009. Član je Renaultog upravnog odbora.

Komentari su zatvoreni.