MENI

Start prvog brzinca 52. Srbija relija pomeren za 850...

Ceremonijalno otvaranje 52. Srbija relija

Svečani start 52. Srbija relija u Vrnjačkoj banji

27. 09. 2019. Comments (0) Views: 329 Autosport, Reli

Sve je spremno za ceremonijalni start 52. Srbija relija

Uoči ceremonilajnog starta 52. Srbija relija koji se održava večeras na gradskom trgu u Vrnjačkoj Banji, danas je u hotelu Solaris održana prva konferenicja za medije, kada su se prisutnima obratili presednik Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) Staniša Lazarac, direktor relija Momčilo Milojković, kao i takmičari Dušan Borković, Miroslav Angelov i Janoš Puškadi.

Press uoči ceremonijalnog starta Borković, Lazarac, Milojković, Puškadi i Angelov

Press uoči ceremonijalnog starta Borković, Lazarac, Milojković, Puškadi i Angelov

Zahvalivši se prisutnima što su došli u velikom broju, organizatori su istakli da su poslednje pripreme za reli u toku, te da su se danas održali tehnički pregledi i verifikacije. Agažovane su sve službe i sportski funkcioneri i početak takmičenja se očekuje bez problema.

Nakon testova koje su prošli u prethodna dva dana, takmičari su istakli da su brzinci neverovatno dobri, ali i teški i zahtevni, naročito dugi brzinac od 27 kilometara.

Nakon večerašnjeg ceremonijalnog starta, u subotu u 9 časova počinje reli startom iz servisnog parkišta, a zatim slede brzinski ispiti Mrka stena, Kriva reka i Župa. Ipak, najinteresantnije za publiku biće dva brzinca na Beranovcu, na vojnom poligonu, koji se voze od 18 i 20 časova. Pozivaju se svi ljubitelji automobilizma da dođu i isprate auto spektakl koji ih očekuje, posebno na noćnom brzincu.

Dušan Borković i Igor Marković 52. Srbija reli proba petak 27. IX 2019.

Dušan Borković i Igor Marković 52. Srbija reli proba petak 27. IX 2019.

Srbija reli – najznačajnije automobilsko takmičenje na ovim prostorima održava se u organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Grada Vrnjačka Banja, uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i “AMS Osiguranja” a.d.o. Pored sportskog spektakla, publika će u večeras imati priliku da uživa u besplatnom muzičkom programu od 19:30 časova na trgu.

J. Puškadi mi B. Godor 52. Srbija reči proba 27. IX 2019 a.

J. Puškadi i B. Godor 52. Srbija reli proba 27. IX 2019 a.

Ove godine Srbija reli okupio je 45 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvuju i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske, pa čak i Japana. Reli se boduje za Evropski reli trofej, Šampionat Srbije, Šampionat Bugarske i Šampionat BiH.

Tekst: PR AMSS

Tagovi: , , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *