MENI

Nacionale Piloti slavili u Monci

Zečević u svom stilu na Jahorini

8. 09. 2015. Comments (0) Views: 426 Autosport, Kružne trke

PAVLOVIĆU 3. MESTO U KLASI NA 24 ČASA BARSELONE

Srpski automobilista Miloš Pavlović, fabrički vozač Lamborghini motorsporta, osvojio je 3. mesto u klasi i 30. u generalnom plasmanu na trci „24 časa Barselone“, koja je vožena prošlog vikenda.

Pavlovic Lamborghini Barcelona 24h 01

Pavlović je nastupao kao član švajcarskog tima Fortec, u kojem su bila još trojica vozača: Roberto Pampanini, Kristof Lenc i Nikolas Štircinger. Naš as je u „lamborginiju hurakan“ sjajno započeo trku držeći priključak sa vodećima iz jače klase, ali brojni tehnički problemi tokom 24 časa sprečili su ekipu da ostvare još bolji plasman za koji su sasvim sigurno imali potencijala.

Miloš, kojeg je Lamborgini ustupio Fortecu za ovu trku, prepun je utisaka i zadovoljan, s obzirom da je prvo učešće u 24-časovnoj trci za njega novo iskustvo u bogatoj karijeri. Posebno je značajno zbog velikih planova koje Lamborghini motorsport ima za Pavlovića kada je u pitanju sledeća sezona, u šta se ubraja i nastup na čuvenoj trci „24 časa Le Mana“!

– I pored moje dugogodišnje karijere, tek sada sam shvatio šta znači voziti trku dugu 24 časa. Ko od nas vozača ovo nije probao, ne može do kraja da razume šta ona znači u ovom našem sportu: shvatio sam da emocije, napor, upornost vozača i čitavog tima dolaze do izražaja samo na jednoj ovakvoj trci! Svi smo morali da izvučemo ono najbolje iz sebe, pri tom uopšte ne razmišljajući o krajnjem rezultatu…“

Miloš se osvrnuo i na sam tok trke:

– Imali smo i pozitivne i negativne sate tokom trke. Bilo je sati bez ijednog problema, ali i sati u kojima je bilo tehničkih kvarova i incidenata. Jedna ovakva trka za mene je bila nešto sasvim novo, lepo, ali i teško. Kada smo posle 24 časa prošli kroz cilj, svi smo bili potpuno fizički iscrpljeni, ali nas to nije sprečilo da samo koji trenutak kasnije budemo odmorni zadovoljni i srećni! Na kraju, ako se uzme u obzir da je za sve nas u timu ovo bio prvi nastup na trci ovakvog tipa, postigli smo puno, samim tim što smo uspeli da stignemo do cilja. Lepo i nezaboravno!

Posle trke u Barseloni i kratkog odmora, Miloš Pavlović ubrzo nastavlja sa redovnim aktivnostima u okviru zaduženja u Lamborghini motorsportu, o čemu ćemo vas blagovremeno informisati.

Komentari su zatvoreni.