MENI

Igor Stefanovski kreće u ETCC pohod

BORKOVIĆ OSVOJIO PRVIH 12 BODOVA NA STARTU TCR SEZONE

14. 03. 2016. Comments (0) Views: 578 Autosport, Kružne trke

Borković testirao novog Seata u Valensiji

Aktuelni šampion Evrope na kružnim stazama Dušan Borković boravi u Valensiji gde se na stazi Ricardo Tormo obavlja zvanični test za usklađivanje performansi svih automobila pred početak TCR serije u Bahreinu, 3.aprila.

Duca test 2Srpski as je izuzetno zadovoljan unapređenom verzijom Seata, odlično oseća novi automobil I što je najvažnije mnogo je bolja pozicija sedenja, koja je visokom Pančevcu stvarala do sada mnogo problema.

Dušan je dobio I novog inženjera, Španca Conrada Avilu, a dosadašnji David Bari postao je tim menadžer, s obzirom da za B3 racing tim, ove godine pored Dušana voze i Slovak Mato Homola i Mađar Atila Taši.

„Veoma sam zadovoljan prvim i jedinim testom koji ću imati pred početak sezone. Očekivao sam da će novi Seat biti unapređen u odnosu na prošlogodišnji i nisam se razočarao. Moraću dosta da učim ove godine što se kola tiče, tu je i nova vrsta pneumatika-Michelin, kao I nekorišćenje grejača za gume što bitno menja taktiku za kvalifikacije i trke. Dobro sam se uklopio sa novim inženjerom. U toku jutra razrađivali smo motor, a kasnije testirali i pneumatike, kočnice. Vreme nam baš nije bilo naklonjeno, s obzirom da je bilo deset stepeni, a prosečna temperatura koja nas očekuje na trkama biće 20 stepeni. Svi automobili su skroz novi, dosta unapredjeni u odnosu na prošlu godinu, skup vozača je sjajan, biće to odlična konkurencija kojoj se radujem. Zaista mislim da će ova sezona biti jedan veliki izazov za mene“-rekao je Borković posle testa.

Automobili koji su bili prebrzi na prvom testu već za trku u Bahreinu dobiće dodati teret, a dodati kilogrami se od trke do trke dodaju i oduzimaju u zavisnosti od rezultata i postignute brzine na prethodnim trkama.

Na testu je bila većina timova koji će se takmičiti ove sezone u TCR seriji, a veliko iznenađenje u Valensiji bio je dolazak Sebastien Loeb racing tima sa Peugeot TCR autom koji do sada nije najavio takmičenje u ovom svetskom šampionatu.

TCR serija startuje 3.aprila trkom u Bahreinu, a biće to i jedan od tri trkačka vikenda u kojima će se TCR voziti zajedno sa F1.

Komentari su zatvoreni.