MENI
NA KORAK DO DUPLE KRUNE Milan Nikolić

Nikolić još jednom ubedljiv

MAJSTOR ZA KARTING Milan Nikolić

Milan Nikolic dvostruki šampion

DUPLI TRIJUMF Vid Popvić

14. 10. 2012. Comments (0) Views: 476 Karting

Popoviću kup i Trofej Beograda

Proteklog vikenda, na kartodromu Adi Huji, održan je peti po redu Karting Kup za Amatere u organizaciji SKU Beokart, a koji je ujedno bio vrednovan i za ovogodišnji Trofej Beograda u kartingu. U takmičenju pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda trijumfovao je Vid Popović iz Beograda.

 DUPLI TRIJUMF Vid Popvić “Volane je ukrstilo” 16 takmičara, od kojih i tri devojke. Šta više, dve su dospele i do finala, dok su ostala mesta popunili takmičari koji su se kroz eliminacione trke, repasaž i polufanele plasirali u samu završnicu tamičenja, gde se tražio trenutno najbolji među njima. Za razliku od ranijih godina, ovoga puta su vozila bila optimalno spremljena, što dokazuje i samo jedan kvar koji je vrlo brzo bio otklonjen, tako da je vozačko umeće svakog od takmičara bio jedini i odlučujući faktor za njihove konačne plasmane.

Na kraju, iako je sa ukupno druge pozicije ušao u finale, Popović je uspeo da trijumfom u najvažnijoj trci dana osvoji potrebne bodove i tako ostvari ukupan trijumf na ovogodišnjem takmičenju i ujedno ponese epitet vlasnika Trofeja Beograda u kartingu za 2012 godinu.

Zanimljivost ovog takmičenja je da smo na svakom od dosadašnjih pet izdanja Kupa za Karting Amatere imali pet različitih pobednika. Da li će se taj trend nastaviti saznaćemo naredne sezone, kada se kartingaši budu ponovo borili za ovu laskavu titulu.

Komentari su zatvoreni.