MENI

Tošić uložio prigovor na Karamiševa

Miliću rekord Krčmarica

20. 05. 2012. Comments (0) Views: 582 Autosport, Brdske trke

Borkoviću još jedna pobeda u nizu

Dušan Borković član Nisotec rejsing tima zabeležio je i četvrtu pobedu u ovogodišnjem šampionatu Evrope na brdskim stazama. Nakon pobeda u Francuskoj, Austriji i Španiji Borković je bio najbolji u Portugaliji.

ZAVRŠIO POSAO JOŠ U SUBOTU Dušan Borković

ZAVRŠIO POSAO JOŠ U SUBOTU
Dušan Borković

Vozači su na stazi nedaleko od Brage u subotu imali dve vožnje, dok je u nedelju održana još jedna. Za ukupni plasman računala su se po dva najbrža nastupa. Dušan Borković je u oba nastupa u subotnjem programu postigao ubedljivo najbolja vremena, tako je odlučio da u nedelju ne izlazi na stazu. Rezultati postignuti prethodnog dana bili su dovoljni za prvo mesto i osvajanje novih bodova na putu ka tituli šampiona Evrope. Trku tokom koje je Borković razvijao i brzinu od 250 km/h, posmatralo je oko 300.000 ljudi koji su ovacijama pozdravili srpskog šampiona.

– Veoma sam srećan što nastavljam ka zacrtanom cilju – tituli prvaka Evrope. Staza je bila teška, vremenski uslovi nepovoljni, ali bez obzira na sve uspeo sam da prvog dana postignem najbolja vremena. Odlučili smo da u nedelju ne izlazim na stazu kako bi sačuvali auto, finansijska sredstva i živce. Ovu pobedu poklanjam navijačima u Srbiji koji su mi proteklih dana davali veliku podršku putem interneta. Sve poruke i pozdravi koje su mi srpski ljubitelji automobilizma ostavljali na fejsbuk profilu, puno su mi značili u pripremi za ovu, ponovo napominjem veoma tešku trku – rekao je Borković.

Narednog vikenda na programu je brdska trka na Avali, gde će domaći ljubitelji sporta brzina imati priliku da vide internacionalnog asa.

– Bez obzira na velike napore koje imamo zbog gustog rasporeda trka, stalnih putovanja sa kraja na kraj kontinenta, tehničkih problema,… odlučio sam da sledećeg vikenda vozim trku na Avali, kako bi mojim fanovima pružio još jedno nezaboravno druženje „kod kuće“. Trećina sezone je za nama. Sve je bilo bez greške, a daće Bog da se tako nastavi sve do kraja, do završetka poslednje trke ovogodišnjeg šampionata Evrope koja će biti vožena u Hrvatskoj. Hvala svima koji me podržavaju! Hvala Nisotec rejsing timu, jer bez njihove podrške ne bi trijumfovali po četvrti put“ – rekao je u Bragi vidno uzbuđeni Dušan Borković

Peto takmičenje u okviru šampionata Evrope na brdskim stazama biće održano 2. juna u Češkoj

Komentari su zatvoreni.