MENI

Mladenu Stanojeviću dupla kruna

Prolećna pozivna trka

19. 01. 2016. Comments (0) Views: 1690 Motociklizam, Motokros

Miodrag Stanojević šampionski od starta

Miodrag Stanojević, i ako je mlađi brata Mladena dvostrukog aktuelnog šampiona Srbije u moto kros disciplini klasa MX 2, otišao je korak dalje i na kraju minule sezone okitio se četvrtom titulom, drugim rečima, koliko sezona vozi toliko je šampionata osvojio. I ne samo to, Miki se može pohvaliti Zlatnom kacigom Moto saveza Srbije, koju je osvojio zahvaljujući činjenici da je tri sezone uzastopno bio šampion, dva puta u klasi MX 65 i jednom u MX 85.

Miki Stanojevic1

Vredan, uporan i strpljiv reči su koje opisuju učenika šestog razreda Osnovne škole „Kosta Stamenković“ u Leskovcu. Od prvog dana 2012. godine kada je počeo sa moto kros disciplinom Miki se trudi da napreduje, kako na domaćoj, tako i na Istočnoevropskoj takmičarskoj sceni. Ostavreni rezultati govore u prilog izrečenog.

Minulu sezonu Miodrag je odradio na visini zadatka, odbranom titule u klasi MX 85, boreći sa problemima u hodu uz maksimalnui pomoć oca, strica i starijeg brata.

– Prošlu sezonu sam odradio odlično i ako sam imao peh na trci u Svetozar Miletiću kada mi je u poslednjem krugu trke pukao klip na motoru. I pored toga uspeo sam da po četvrti put osvojim prvenstvo Srbije. Na Istočnoevropskom šampionatu sam bio deveti i na taj način izborio plasman za evropsko prvenstvo, gde sam bio sam rangiran na prvom mestu, kao nosioc liste u maloj klasi – slovi Miodrag o minuloj sezoni.

Miki Stanojevic

I pored činjenice da je u osnovi takmičar, Miodrag je kao i sve njegove kolege dečarac, tako da vreme pre u pauzi i posle trke, koristi kako bi se što bolje zabavio sa konkurencijom. Na stazi konkurenti, u boksu drugari, odlika je koja krasi moto kros u osnovnim klasama, što bi moglo da se „prelije“ i na starije kolege, koje se ne tako davno imale isti princip ponašanja.

– Što se tiče konkurencije ne plašim se, jer sam siguran u sebe i znam koliko mogu da izdržim u svojoj klasi kao prvak. Važan je fer plej i korektan odnos na stazi, a neka najbolji i najspremniji pobedi. Takav pristup imamo svi u boksu počev od oca, preko strica do starijeg brata. Jedino nam je krivo što u našoj zemlji niko nema sluha za ovaj sport i ako je adrenaliski i rizičan – jasan je Miodrag.

Start nove sezone Miodrag sa nestrpljenjem očekuje, a o planovima slovi.

– U predestojećoj sezoni očekujem da me Moto savez maksimalno podrži, kako bih da što više napredovao u Istočnoevropskom šampionatu i na pravi način branio boje Srbije na evropskom prvenstvu. Što se tiče domaćeg šampionata namera mi je da odbranim titulu u klasi MX 85 odnosno osvajanje pete titule, to mi je cilj koji me vodi, koji mi je zacrtan za ovu godinu – rekao je mlađi Stanojević.

DOMAĆA STAZA NAJOMILJENIJA

Posle četiri takmičarske sezone Miodrag vrlo dobro zna koje mu se staze sviđaju, odnosno ne sviđaju.
– Pored naše u Gornjem Brestovacu koju volim, dobre su još staze u Horgošu, Dupci pored Brusa, Župski Aleksandrovac, dok je Svetozar Miletić prošle godine malo bio loš, što ne znaći da će biti dobra. Staza Globari nadomak Kruševac mi se ne sviđa, jer mi je nekako podloga loša čas je suva i tvrda, a kad se namokri je klizava.

Komentari su zatvoreni.