MENI

Povratak Mišeluka posle pet sezona

VESNIĆ POZDRAVIO POVRATAK TRKA NA MIŠELUK

13. 06. 2014. Comments (0) Views: 515 Autosport, Kružne trke

Milovanović bez 20 „konja” na Mišeluku

Ovog vikenda trkom na saobraćajnoj petlji Mišeluk na periferiji Novog Sada nastavlja se šampionat Srbije na kružnim stazama. Za drugo takmičenje sezone na adresu kluba organizatora ASK Petro Maks stiglo je više od 70 prijava takmičara u svim raspisanim klasama, što je brojka vredna pomena, ako se uzme u obzir finansijska situacija i cena koštanja takmičarskog vikenda.

Nemanja Milovanovic

Posle pet sezona pauze atraktivna ulična staza Mišeluk nadomak Srpske Atine vratila se u kalendar takmičenja SAKS Srbije i ako je suditi po listi prijavljenih takmičenja biće to jedna više nego uzbudljiv vikend za ljubitelje sporta brzina na četiri točka. Ako se izuzmu klase 1 i 2 gde vladaju jugići, najzanimljivije i najneizvesnije biće u klasi do 2000 kubika SP(sport prodakšn).

– Radujem se što je Mišluk ponovo u igri i što ćemo posle dužeg perioda pauze ponovo voziti na uličnoj stazi, koju koliko mi je poznato svi takmičari vole. Poslednji put sam na istoj vozi vozio pežo 106 i mogu reći da sam imao odličan rezultat, ali i veliku podršku publike. Ovog vikenda nastupam u klasi SP sa BMW 320, za koga mogu reći da nije u potpunosti konkurentan jer mu nedostaje jedno 20 konjskih snaga u odnosu na konkurenciju zbog starih bregastih. Zanimljivo je da mi nove bregaste stižu u ponedeljak koje ću svakako iskoristiti za naredno takmičenje, a veliku zahvalnost za pripremu automobila u učešće u sezoni prevenstveno dugujem sponzoru Plent winu 365, bez koga bi mi bilo mnogo teže da zatvorim finansijsku konstrukciju. To svakako nije razlog da ne dam sve od sebe na stazi počev od kvalifikacija pa do same trke. Uveren sam da će biti krajnje uzbudljivo i neizvesno kako u našoj tako i u ostalim klasama – rekao je Nemanja Milovanović.

Subota je rezervisana za tehnički prijem, verifikaciju, nezvanične i zvanične treninge. Svečano otvaranje takmičenja u nedelju 15. juna biće upriličeno u 11.45 časova, a start prve divizije tačno u podne.

Komentari su zatvoreni.