MENI

Sagmajster – Dakar 6:2

Miodrag Stanojević šampionski od starta

18. 01. 2016. Comments (0) Views: 754 Motociklizam, Motokros

Mladenu Stanojeviću dupla kruna

U petoj sezoni aktivnog učestvovanja u moto kros disciplini Otvorenog šampionata Srbije, Mladen Stanojević domogao se duple krune. Osvajanjem šampionskih titula u klasama MX 2 junior i MX 2, na najbolji mogući način krunisao je pola decenije bavljenja moto sportom. I, ne samo to, već je na jedini mogući način dokazao i pokazao konkurenciji da ume, vredi, može i zna.

Mladen Stanojevic

Svi koji su barem jednom gledali moto kros trku, sasvim sigurno znaju koliko je teško u jednom danu sesti dva puta na motor i voziti 25 minuta plus dva kruga, kako nalaže Pravlnik takmičenja. U malom broju slučejava sve bude idealno, počev od pripreme staze preko meto uslova. Ako nema prašine onda je u pitanju blato, a pitanje je šta je teže, da ne kažemo gore. No, Mladen se nije dao minule sezone iznenaditi, mada nije sve tako bajno počelo.

– Minulu sezonu startovao sam loše jer sam samo nedelju dana pre početka dobio novi motor jamahu model 2014, tako da sam na prve dve trke imao određene probleme, ali smo to eleganto rešili, što bi se reklo u sedlu. Koliko god sa strane takmičenje u moto krosu možda izgleda jednostavno, daleko je od toga. Svaka promena utiče na vozača, a nova takmičarska sprava svakako nije mala promena. Jasno je da svi težimo da imamo što bolje pripremljen motor, ali se valja i uvozati u isti – rekao je Mladen Stanojević.

Kada su stvari došle na svoje mesto, put kao osvajanju prve titule šampiona za mlađanog Stanojevića bio je otvoren.

– Drugu polovinu šampionata sam vozio svom snagom i punim gasom tako da su dobri rezultati bili neminovnost. Osvojio sam titulu šampiona u juniorskoj i u seniorsko MX2 klasi.Na taj način sam postigo najbolje rezultate što se može očekivati od takmičara. Zahvaljujući ostvarenim rezultatima ispunio sam uslove i biću stipendista Ministarstva omladine i sporta za ovu godinu što će mi dodatno olakšati takmičenje – jasan je Stanojević.

Do starta sezone, nije ostalo još mnogo vremena, a zbog starosne granice, Mladen će u aktuelnoj sezoni voziti „samo“ MX 2 klasu i već ima zacrtan cilj.

Stanojevici

– Za ovu godinu naravno planiram da zadržim prvo mesto jer to mi je cilj koji me nosi. Vrhunski rezultati nisu došli sami od sebe, već sam ih ostvario pre svega zahvaljujući bezrezervnoj podršci moje porodice na čelu sa tatom i stricem i naravno tu je i moj mlađi brat Miodrag koji je takođe šampion u klasi MX 85. Mnogo odricanja je iza nas, ali sada imamo novi vetar koji će nas verujem pogurati do novih titula, ne samo u okvirima domaćeg šampionata, već imamo nameru da i u Istočnoevropskom pokažemo šta umemo, možemo i znamo – poručio je Stanojević.

Komentari su zatvoreni.