MENI

Delta Motors na otvaranju sezone apeluje na bezbednost

Revijalna moto kros trka u Leštanima

21. 05. 2018. Comments (0) Views: 831 Brzinski, Motociklizam

Moto klasik reprezentacija u jednom vikendu na dve staze

Prošlog vikenda članovi Moto klasik reprezentacije Srbije nastupali su na dva fronta i to vrlo zapaženo, i bez preterivanja može se reći uspešno. Ko jednom ima priliku da pogleda trke vremešnih lepotana, ako iole voli moto sport, sigurno će biti oduševljen, tačnije poželeće da ih gleda ponovo.

Stanko Markotić

Jedan deo družine bio je u Hokenhajmu (Nemačka) na trci koja se bodovana za internacionalni nemački šampionat (IDM) i Evro kup u 50 ccm.Stanko Markotić (MK Senior,Beograd) vozeći KREIDLER u klasi GP 50 bio je u obe trke drugi. Uprvoj trci brži je bio Bert Smit (Holandija) sa razlikom od samo 0,36 sekundi. Karolj Kenjereš (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci imao je kvar menjača,a u drugoj trci je bio treći. Treći član Moto klasik reprezentacije Ivica Barković (MFC,Subotica-TOMOS GP 50) u prvoj trci zauzeo je šesto mesto, a u drugoj sedmo mesto. Konkurenti naših takmičara kažu da je ovo invazija vozača iz Srbije u klasi 50 ccm.

Drugi deo naše klasik reprezentacije,prikoličari vozač Dragan Dragoj i balanser Slobodan Vasiljević (MK Senior,Beograd)vozili su trku IGFC šampionata na obnovljenoj stazi Grobnik,Hrvatska.

– Na trku smo kasnili,zbog smrtnog slučaja u porodici balansera Vasiljevića jedan dan.Iako u petak nismo vozili nijedan trening organizator nam je dozvolio da startujemo sa poslednje startne pozicije.Ovog puta smo prvi put vozili prikolicu na Grobniku i u prvoj trci smo bili peti,u drugoj trci peti, a u trećoj trci šesti. Rezultat je mogao biti i bolji ali smo mi zadovoljni jer nam je ova trka bila odličan trening za trku koju ćemo na istoj stazi voziti u septembru za Evro kup. S obzirom da sam promoter Evro kupa u klasi prikolica obavio sam veliki broj razgovora sa drugim takmičarima da bi došli u što većem broju- rekao je Dragan Dragoj selektor Moto klasik reprezentacije Srbije.

Tagovi: , , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *