MENI

Zečević u svom stilu na Jahorini

Ceremonijalnim startom u Užicu počeo 48. Srbija reli

15. 09. 2015. Comments (0) Views: 1745 Autosport, Brdske trke

Radojković krunisao niz u Boru

Niz pobeda u aktuelnoj sezoni šampionata Srbije na brdskim stazama u klasi N 2000, srednjoškolac Aleksa Radojković krunisao je pobedom u generalnom plasmanu na trci u Boru. Dupli takmičarski vikend u gradu rudara mlađani automobilista pamtiće, po bravuroznoj vožnji po vlažnoj stazi tokom subotnjeg duela.

Aleksa Bor

Raskošni talenat, koji poseduje višestruki šampion u karting kategoriji, valja pominjati još neko vreme, zarad novopridošlih pristalica sporta brzina na četiri točka, ali i zbog onih koji su skloni zaboravljanju. Ostvareni rezultati tokom sezone na brdu i krugu (kada auto funkcioniše), govore u prilog činjenici da kada Radojković „prođe“ tehnički i verifikaciju za trku, konkurenciji valja da dobro obrati pažnju. U prilog tvrdnji govori i subotnji duel na brdskoj stazi, naročito ako nebo podari kišu.

– Prvu od dve vožnje vozili smo na suvoj stazi i u takvim uslovima, realno sa svojim automobilom u odnosu na konkurenciju, drugo vreme u generalnom je više nego odlično. Međutim, pre starta druge vožnje počela je da pada kiša. Onima koji duže prate domaći auto sporta, vrlo jasno je šta se u tom trunutku dešavalo u boksu. Mi smo odlučili da ostanemo na slikovima, jer nije bilo preterano vode na stazi. Svestni činjenice da je to dvosekli mač, jer koliko mogu da dobijem zbog toga, mogu još mnogo više da izgubim u slučaju izletanja, startovao sam na gumam za suvo i na kraju bio najbrži – rekao je Radojković.

Više puta potpuno uspešno demonstrirao je Aleksa kako se upravlja trkačkom spravom na mokroj stazi, koja klizi kao po šinama, maksimalno kontrolisano. Umeće kojim im je ovladao, stekao je u kartingu i sada ubraja u malobrojne koji se pre trke raduju kiši.

– Bor je uveliko za nama i sada se okrećemo novom izazovu, a to je brdska trka koja se boduje za Centralnoevropsku zonu, a vozi se u Santa Agati u Austriji. Prijavu smu uredno poslali, organizator je potvrdio prijem iste i sada nam preostaje da se mehaničar, tata i ja što bolje spremimo za novu trku. Motiv za odlazak u bliski komšiluk krije su činjenici da želim da se oprobam sa novom konkurencijom, ali i da uvećam bodovni saldo koji sam „otvorio“ krajem jula brdskom trkom u Kruševcu – dodao je Aleksa Radojković.

Komentari su zatvoreni.