MENI
M. Subotić, U. Brkić, D. Ilić, D. Petrović (sleva)

Uroš Brkić na Miroču do šampionske titule

Pobednik Beograda pomera granice

Željko Mraović 407 i Nenad Ristić 499 auto kros

11. 10. 2020. Comments (0) Views: 520 Autosport

Mraović najbrži u najbrojnijoj konkurenciji

Auto kros trku „Nagrada Opštine Odžaci 2020“ u organizaciji ASK Drajver kluba iz Srpskog Miletića, koja je bodovana za Centralnoevropsku zonu CEZ, međunarodno zonsko prvenstvo i nacionalni šampionat Srbije obeležio je maestralnom pobedom Željko Mraović u najbrojnijoj konkurenciji klase 4, za volanom opel astre kao član ASU Syrmien. Drugo mesto pripalo je Nenadu Ristiću, a treće Vasiliju Radosavljeviću.

Međunarodno takmičenje zbog opšte poznate situacije sa virusom kovid 19 bilo je „spakovano“ u jedan dan, uz poštovanje svih propisanih mera, kada je pomenuta pošast u pitanju. Takmičarski dan otvoren je kvalifikacionim trkama po klasama, između kojih je staza kvašena, kako bi uslovili na istoj bili po propisima takmičenja. Po tom pitanju oragnizator zavređuje sve reči hvale za uloženi trud, ljudstvo i mehanizaciju.

U klasi 1 bilo je šest takmičara i oni su praktično svi „upali“ u finale posle kvalifikacionih trka. U finalu najbrži je bio Goran Milić za volanom tojote jaris član kluba AMSK 025 Sombor. Petar Cikota iz ASU Syrmin nemilosrdno je ganjao škodu fabiju, kao da je službena, i tako se domogao prvog mesta u klasi 2.

Borisav Radosvaljević je podigao pehar za prvo mesto u klasi 3, vozeći pežo 206 za AMSK 025 Sombor. Pomenuti Mraović je obeležio klasu 4, a ujedno je to bila i finalna trka dana koja svakako može služiti za primer svima ostalima, kako se vozi čisto, korektno i naravno napadački. U klasi 5 Goran Avramović je osvojio prvo mesto u u adiju S3 kao član ASU Syrmien.

Rezultati

Klasa 1: 1.G. Milić, 2. N. Ćosić, 3. M. Suhalj

Klasa 2: 1. P. Cikota, 2. B. Bogovac, 3. S. Brkljač

Klasa 3: 1. B. Radosavljević, 2. S. Veljković, 3. N. Milić

Klasa 4: 1. Ž. Mraović, 2. N. Ristić, 3. V. Radosavljević

Klasa 5: 1. S. Avramović, 2. Č. Drobina

Tagovi: , , ,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *